Samo v zadnjih 48. urah devet tujcev nezakonito mimo državne meje do Ljubljane

V zadnjih 48 urah je bilo na območju Ljubljane prijetih 9 (devet!) tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Alžirije in Maroka. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Prav tako so bili policisti Policijske uprave Ljubljana v petek, 28. 6. 2019, okoli 16.15, obveščeni o dogodku, v katerem je bil poškodovan tujec, državljan Irana. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da jih je občan obvestil, da je pri naselju Briga opazil tujca, ki je poškodovan po glavi. Ob prihodu policistov na kraj, ga je občan oskrbel, tujec pa je bil nato zaradi poškodb z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Po oskrbi je bil ponovno predan policistom. Ugotovljeno je bilo, da sta ga v gozdu, ko so nezakonito prečkali državno mejo, fizično napadla dva moška, državljana Afganistana, ki sta mu odtujila (berite: ga oropala) denar. Po dejanju sta zbežala.

Tujec je v postopku policistov zaprosil za mednarodno zaščito, prav tako pa še policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede napada na tujca.

Nataša Pučko
predstavnica za odnose z javnostmi
samostojna policijska inšpektorica