Šahovska sekcija Bor Dob – zmagovalka Osrednje slovenske lige

V Osrednji slovenski ligi, v kateri nastopajo moštva iz domžalsko-kamniškega in širšega območja, je v super ligi zanesljivo zmagala ekipa Šahovske sekcije Bor Dob, v kateri so letos kot gostje igrali Bernard Perič iz Zagorja ob Savi ter Domžalčan Jože in Virjan Boris Skok.

 V super ligi je nastopilo le sedem ekip, saj je Vrhnika tik pred zdajci izstopila iz te lige. Bor Dob je zmagal brez večjih težav, proti koncu se mu je za točko približala le ekipa Komenda Popotnik. Tudi posamezni člani so dobro igrali, saj je Boštjan Jeran na prvi deski osvojil štiri in pol točke iz šestih partij in zlato kolajno, z enakim bleskom pa tudi Perič na drugi deski, ki je premagal vse štiri tekmece. Jože Skok je bil na tretji deski srebrni s tri in pol točke iz petih partij, brat Boris pa na četrti zlati s petimi točkami iz šestih partij. Bogdan Osolin je odigral le dve partiji in osvojil poldrugo točko. Dobljane je več kot vzorno vodil kapetan Edo Bohorč.

Vrstni red: Bor Dob 11,5, Komenda Popotnik 10,5, Ig 8,5, Klinični center Ljubljana, Trzin Buscotrade 1 in Višnja Gora Stična s po 7,5 ter Trzin Buscotrade 2 7. Iz vrstnega reda je razvidno, da je so bile ekipe zlasti v drugem delu precej izenačene.

V prvi OSL je nastopilo 11 ekip, zmagala je Vrhnika 25,5, sledita Mengeš -Trzin 1 25 in Domžale Tajfun 22,5. Domžalčani so dali priložnost predvsem igranju mladih šahistov. Tako je Jure Plaskan odigral le tri partije in zbral dve točki, Lan Turek Timotej je premagal vse tri tekmece. Dušan Borštar je iz šestih partij zbral kar pet točk, Rudi Olenik Čampa pa iz šestih štiri točke. Druga ekipa Bor Dob je osvojila 9. mesto.

Na zaključnem turnirju v pospešenem šahu je v prostorih Gasilskega društva v Komendi zmagal Bor Dob v zasedbi Boštjan Jeran, Bernard Perič, Boris Skok in Bogdan Osolin (5 točk iz petih partij), ki je v petih kolih osvojila 16 točk, pred Komendo Popotnik 14 in Trzinom Buscotradeom 1 13.

Mlajša zasedba Domžale Tajfuna je bila z 11 točkami šesta.

Jože Skok

Foto: Franc Poglajen