S slovesno otvoritvijo Čebelnjaka Kranjske čebele in parka medovitih rastlin se v Višnji Gori začenja čebelarska zgodba

Na tiskovni konferenci pred odprtjem čebelnjaka je župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad povedal, da se danes začenja nova čebelarska zgodba v občini Ivančna Gorica.

 »Projekt zajema prenovo starega mestnega jedra v Višnji Gori in obeležje kranjski čebeli. V bližnji prihodnosti bo prenovljen objekt stare šole v Višnji Gori, katero bomo poimenovali Hiša kranjske čebele. Vse vsebine bodo posvečene kranjski čebeli, hiša pa bo med drugim pomenila tudi nekakšno vstopno turistično točko v občino. Znotraj se bo nahajal še Turistično informacijski center, kavarna, razstavni prostori, hostel in tisto kar je najpomembnejše – Muzej kranjske čebele. Načrtujemo sodoben, interaktiven muzej, ki bo z novimi pristopi ponudil strokovno podkovane informacije o posebnostih in pomenu kranjske čebele, ter hkrati ponudil čim bolj atraktivno doživetje čebel«, je povedal Strnad.

Meni še, da celoten projekt čebelje zgodbe za ivanško občino pomeni velik korak naprej tako na gospodarskem kot turističnem področju. Staremu mestnemu jedru in celotni Višnji Gori pa hitrejši razvoj, vrnitev življenja v mestno jedro in možnost dodatnega zaslužka domačim ljudem.

Več si preberite na spletni strani občine.

Zapisal in fotografiral:
Gašper Stopar