Moja in naša zgodba z Mežkom se je začela precej naključno. Kot njegovemu velikemu fanu mi je družina ob izidu plošče Pesmi o nebesih pred petimi leti kot presenečenje pripravila srečanje z njim.

Ker je bil v tisti kavarni tudi klavir, sem ob koncu srečanja mimogrede na klavir zaigral njegova “Krila”. Tako sva se dogovorila za prvi skupni nastop, zraven sem pritegnil še kitarista Tineta, nato še basista brata Nejca, in lep čas smo bili malo smešna zasedba brez bobnarja. Naposled smo Aleksandra omehčali še za tolkalista (Aleksander je predlagal nekega Vida, za katerega se je izkazalo, da je že z nami v bendu – le da v nekem drugem), in šele nato je vse skupaj zares zazvenelo.

“Najina pesem” je prvi studijski rezultat našega sodelovanja, ki se prek skupnega muziciranja vse bolj spreminja v prijateljevanje. V čast mi je, da lahko sodelujem s svojim  glasbenim vzornikom iz mladosti in da lahko skupaj vedno znova odkrivamo lepoto zvoka in besed. Prijetno poslušanje in popevanje!
Blaž Podobnik
Vir: FB

Objavljeno z dovoljenjem.

Hvala, Blaž, moj nekdanji in nepozabni sodelavec.
Ostani zdrav!
Aleksander Mežek / vokal, akustična kitara Akademiki: Tine Lustek / akustična kitara, vokalna igra Blaž Podobnik / klavir, vokalna prestava Nejc Podobnik / bas Vid Ušeničnik / bobni produkcija / Aleksander Mežek & Tine Lustek miks in mojster / Keith Besil video mota glasba / Aleksander Mežek Besedilo / Aleksander Mežek / Jan Tomazin zaščita: PRS / SAZAS