Dars bo poleti odstranil čelni cestninski postaji Torovo in Log. Rušitev že poteka, na Torovem naj bi z deli končali do konca julija, dela na cestninski postaji Log pa bodo končali predvidoma sredi avgusta.

Stranski cestninski postaji Razdrto in Postojna na primorski avtocesti so že odstranili, te dni so stekla dela na Uncu.

Kot so za STA povedali na Darsu, bi morale biti na Torovem na gorenjski avtocesti do konca tega meseca odstranjene vse zapore z vozišča, nato pa bodo predvidoma do sredine septembra potekala še dela izven vozišča.

Do sredine avgusta morajo biti odstranjene vse zapore z vozišča na cestninski postaji Log na primorski avtocesti. Po odstranitvi vseh zapor, v času, ko se bo na območju današnje upravne stavbe cestninske postaje urejal plato za namen nadaljnje uporabe tega območja, bo omejitev hitrosti verjetno 100 kilometrov na uro. Ko bodo dela v celoti zaključena, predvidoma konec septembra, pa bo vzpostavljena omejitev hitrosti 130 kilometrov na uro.

Med 16. julijem in 3. avgustom bodo dela potekala na cestninski postaji Logatec vključno s celotnim voziščem na priključku do industrijske cone. Med 6. in 25. avgustom bodo odstranjevali cestninsko postajo Vrhnika, rušenje cestninske postaje Nanos, vključno s preplastitvijo vozišča, pa je predvideno v septembru, torej po zaključku turistične sezone.

Za cestninske postaje Vransko, Tepanje, Drnovo, Krško in Slovenske Konjice je v teku postopek javnega naročanja, izvedba pa je predvidena letos jeseni oziroma prihodnje leto.

C. P.