Rop poštnega uslužbenca, dva vloma v hišo, dve drzni tatvini … In še 155 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA (29. 12. 2017 )

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 155 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 61 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 52 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 11 tatvin, 10 vlomov (v 4 primerih je ostalo pri poskusu) in 2 poškodovanji tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna, in 1 prometno nesrečo, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13-krat na javnem kraju  in 3-krat v zasebnem prostoru.

Policisti so posredovali zaradi prijave nasilja v družini in kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Rop poštnega uslužbenca

Danes okoli 1. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o ropu nad poštnim uslužbencem na Cesti v Mestni log v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da so zamaskirani storilci na območju logističnega centra pristopili do zaposlenega, ga z udarcem onesposobili in mu  odtujili več poštnih pošiljk. Po dejanju so se z vozilom s kraja  odpeljali neznano kam.

Foto: Jaka Adamič

Zaposleni je v dogodku utrpel lažje poškodbe. Policisti so takoj po prejetem obvestilu pričeli z vsemi aktivnostmi, ki so za takšne dogodke predvidene. Med drugim so bile na več lokacijah do 5.30 ure vzpostavljene tudi blokadne točke. Trenutno zbiranje obvestil in aktivnosti za izsleditev storilcev še potekajo.

Dva vloma v hišo

Danes okoli 5.40 ure je oškodovanka (Moste), ko je prišla domov, v hiši zalotila moškega, ki je nato s kraja pobegnil. Oškodovanka je o dogodku takoj obvestila policiste, hkrati pa spremljala smer bega osumljenca. Na podlagi posredovanih podatkov oškodovanke, so nato policisti kmalu izsledili in prijeli 24-letnega osumljenca. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni s kamnom razbil steklo na vhodnih vratih v klet ter tako vstopil v notranjost hiše, kjer je poskušal izvršiti tatvino kolesa, vendar je bil s strani oškodovanke zaloten, zaradi česar je pobegnil s kraja. Osumljenega so policisti pridržali, glede okoliščin omenjenega in morebitnih še drugih kaznivih dejanj pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Fotografija je zgolj simbolična.

V času med 23. in  28. 12. 2017 so za zdaj še neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo na območju Šiške. Iz prostorov so odtujili gotovino, lastnika pa oškodovali za več tisoč evrov.

Drzni tatvini – Grosuplje

O prvi drzni tatvini so bili policisti obveščeni 28. 12. 2017 nekaj pred 11. uro. Ugotovljeno je bilo, da so za zdaj še neznani storilci v času med 21. in 24. 12. 2017 iz odklenjene hiše, medtem ko so oškodovanci spali odtujili gotovino in nakit. Lastnika so oškodovali za nekaj tisoč evrov.

Fotografija je zgolj simbolična.

O drugi drzni tatvini so bili policisti obveščeni istega dne okoli 13. ure. Ugotovljeno je bilo, da je za zdaj še neznani storilec vstopil v prodajalno in v času, ko je bila zaposlena v skladišču iz blagajne odtujil nekaj deset evrov. Po dejanju je s kraja pobegnil.

Dežurstvo v času praznikov: med 29. 12.  do vključno 2. 1. 2018

Pripravila
Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana