Tokratna pogovorna oddaja Arena na 2. programu RTV Slovenija, ki je včeraj pod vodstvom Igorja Pirkoviča potekala iz studia v Evropskem parlamentu, je gostila štiri evropske poslance. Gostje so bili Romana Tomc, Klemen Grošelj, Franc Bogovič in Matjaž Nemec..

Beseda je tekla o pripravljenosti Evropske zveze na varnostno in energetsko krizo ter o spopadanju s težavami zaradi pretrganih oskrbovalnih verig, kot tudi notranjepolitičnem dogajanju in spremembah slovenske zunanje politike.

Evropska poslanka Romana Tomc je opozorila kar na nekaj tem, ki so za nas zelo pomembna. Med drugim je poudarila:

“Kaj pričakovati od nove slovenske vlade vlade, ne vemo. Ni programov, ni načrtov in ni odgovorov na ključna vprašanja.
Prejšnjo vlado sodimo po rezultatih, Slovenija je kljub krizi zmanjševala razvojni zaostanek, krizni ukrepi so bili hitri, učinkoviti.
V času krize so nas postavljali kot zgled proti kriznega upravljanja. Upam, da bo nova vlada sposobna s politiko ugleda nadaljevati.

Dodala je tudi: “Eno so namreč besede, drugo dejanja, ki teh besed ne podpirajo. V Evropskem parlamentu je zaznati bojazen, da se slovenska zunanja politika obrača stran od povezovalne, aktivne, partnerske politike, kakršna je bila v zadnjih 2 letih. Kako bo v nadaljevanju, je uganka.”

 

Spletno uredništvo