“Rokovnjač, pristop nas spominja na severnokorejski”

Članek iz zadnje, julijske številke »Rokovnjača«, občinskega glasila občine Lukovica :

POČITNIŠKI POZDRAV

Na nedavnih evropskih volitvah je naša stranka, skupaj s SLS, prepričljivo zmagala in osvojila tri mandate evropskih poslancev. Vsem občankam in občanom, ki ste obkrožili našo skupno listo, se ob tem iskreno zahvaljujemo za zaupanje. Za razliko od nekaterih ostalih, bodo interesi Slovenije in slovenskega naroda, s prisotnostjo poslancev SDS v Bruslju, kot vselej, tudi tokrat dosledno in srčno zastopani.

Nedavno smo praznovali največji praznik naše domovine, dan državnosti. Žalosti nas, da vam, spoštovane občanke in občani, ob tej priložnosti nismo mogli spodobno čestitati.

Glasilo Rokovnjač je doslej običajno v svoji junijski izdaji izšlo okoli omenjenega praznika, tokrat pa šele v mesecu juliju. Uredništvo bi definitivno moralo imeti toliko posluha oziroma državljanske zavesti, da se izidi posameznih številk prilagajajo tako pomembnim datumom, kot je rojstni dan naše domovine Slovenije.

Zato letos protestno ne objavljamo naše načrtovane čestitke, z upanjem, da prihodnje leto to ne bo več tako.

Domnevamo, da je razlog datumu izida tudi ta, da sta bila konec junija v občini dva dogodka, zaradi katerih so iz marketinških razlogov aktualnih oblastnikov »počakali« na mesec julij.

Prvi je otvoritev Sončne dvorane na Brdu, ki se je kljub vsebinsko kvalitetni predstavi nastopajočih in prisotnosti predsednika države, sprevrgel v farso.

Predvsem iz razloga, da med povabljenimi ni bilo bivšega župana, daleč najzaslužnejšega za to veliko pridobitev. Celo ukazano naj bi bilo s strani aktualne oblasti, da se ga ne sme vabiti!?

Poleg tega je brez uradnega vabila ostal tudi brdski župnik, ki smo ga lahko opazili sedečega daleč zadaj v dvorani.

Nenavadno je tudi, da so otroci, ki niso prisostvovali proslavi, v šolo morali prinesti opravičila staršev.

Pristop, ki nas žalosti in kateri nas bolj spominja na severnokorejski, kot pa na normalen demokratičen režim.

Druga zadeva, za katero domnevamo, da ji je podrejen pozen izid aktualne številke, pa je 24 ur hoje okoli Gradiškega jezera, kjer kljub humanitarni noti dogodka, kar pozdravljamo, vse skupaj deluje bolj kot samopromocija organizatorja, svetnika iz županjine liste ter obenem predsednika Odbora za družbene in društvene dejavnosti, Bogdana Capudra.

V OO SDS Lukovica nismo in nikoli ne bomo tiho ob krivicah in ostalih negativnih pojavih, ki so se v okviru aktualne občinske oblasti tako krepko razbohotili v zadnjem obdobju. Zato, ker nam je mar za vas, občanke in občani, ker nam je mar za občino Lukovico, ker nam je mar za Slovenijo!

Naša svetnica in predsednica občinskega odbora, Marjetka Vrbnjak, je garancija, da se nepravilnosti v občini Lukovica ne bodo »pometale pod preprogo«.

V SDS smo tu zaradi vas, ljudi! Zato, če imate kakršnokoli težavo, katero bi lahko prek naše svetnice, skozi njen angažma rešili v občinskem svetu, se občanke in občani lahko vedno obrnete nanjo. Pišete ji lahko na elektronski naslov [email protected].

Z veseljem vam bo prisluhnila, svetovala in se maksimalno angažirala pri reševanju vaših perečih zadev.

Prijazno pa vas vse skupaj tudi vabimo k spremljanju in sodelovanju na naši Facebook strani »OO SDS Lukovica«.

Šolarjem in pedagoškim delavcem iskreno čestitamo ob zaključku šolskega leta, za vse uspehe, katere ste dosegli s svojo prizadevnostjo in medsebojnim sodelovanjem.

Dragi otroci, naj bodo vaše zaslužene počitnice brezskrbne, lepo doživete ter polne dogodivščin, smeha in veselja!

Vsem vam, spoštovane občanke in občani, pa prav tako želimo prijetne ter sproščujoče poletne dopustniške dni.

Vir: FB