V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.254 klicev. Med 528 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

 

V 129 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 6 voznikov.

Ob 6.40 sta v bližini naselja Bločice, občina Cerknica, trčila tovorno in osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica ter sanirali razlite motorne tekočine. Dve poškodovani osebi sta bili prepeljani na nadaljnje zdravljenje.

Ob 10.50 je v naselju Mala Pristava, občina Šmarje pri Jelšah, prišlo do trka dveh osebnih vozil in potniškega vlaka. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, sanirali cesto ter s tehničnim posegom eno vozilo odstranil z železniških tirov. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 10.55 je na Ajševici, občina Nova Gorica, osebno vozilo zapeljalo v gradbišče križišča. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci NMP so jo pripeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 12.28 sta na regionalni cesti Spodnja Ščavnica–Lomanoše, občina Gornja Radgona, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP in policiji.

Ob 15.23 so na avtocesti med Šentjakobom in Zadobrovo, občina Ljubljana, trčili tovorno, kombinirano in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 15.38 se je na avtocesti med Brezovico in Vrhniko, občina Brezovica, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine. Lažje poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 22.05 je na Dupleški cesti v Mariboru osebno vozilo zapeljalo s ceste ter se prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka ter reševalcem NMP Maribor nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 22.45 je na Kostanjeviški cesti v Novi gorici padel voznik z motocikla in se poškodoval. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in mudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini, po kaznivi dejanji povzročitev telesnih poškodb in ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 68 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (42), Maroka (15) in Afganistana (6).

Spletno uredništvo