V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.480 klicev. Med 616 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 68 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.45 je na Obvozni cesti v Ljubljani osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevračalo. Obstalo je polju na kolesih. Ob prihodu gasilcev GB Ljubljana je bila oseba že izven vozila. Osebo so gasilci oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Zavarovali so kraj dogodka, in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 4.30 je na cesti Tržič–Ljubelj, občina Tržič, osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v kamnito obzidje. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. S tehničnim posegom so iz vozila rešili poškodovanega voznika, reševalci NMP Tržič pa so ga oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 7.07 se je v Podvincih, občina Ptuj, tovorno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč pri postavitvi vozila na kolesa.

Ob 12.14 so v križišču na Grablovičevi ulici v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 13.09 je na nezavarovanem železniškem prehodu v naselju Zgornja Draga, občina Ivančna Gorica, vlak trčil v osebno vozilo. Gasilci PGD Stična in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in poškodovanega voznika rešili iz avta. Potnikom so pomagali pri izstopu z vlaka ter zavarovali kraj pristanka vojaškega helikopterja, ki je poškodovanega voznika prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 13.12 sta na Kamniški cesti v Domžalah trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, na enem vozilu odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenke.

Ob 15.50 se je na avtocesti Ljubljana–Obrežje, pred izvozom Kronovo, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom zaletel v kombinirano vozilo s prikolico, na kateri je bilo naloženo osebno vozilo. Pri trčenju se je prikolica z vozilom prevrnila. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb. Gasilci GRC Novo mesto so pomagali reševalcem, zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in prevrnjeno vozilo postavili na kolesa.

Ob 20.26 se je ob Beli, občina Vipava, pri padcu poškodoval motorist. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in reševalcem NMP Ajdovščina nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega motorista. Reševalci so ga prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 21.05 so v Hraščah, občina Postojna, v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi treh lažje poškodovanih oseb in posuli iztekle motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 ponarejanj denarja, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 ponarejanje listin, drzno tatvino ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa obravnavanih na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 99 oseb in sicer 54 na območju PU Koper in 45 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (33), Maroka (22) in Konga (15).

Spletno uredništvo