V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.552 klicev. Med 572 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 151 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru, ter 77 kaznivih dejanj.

V 131 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 9.14 sta v Paki pri Velenju, občina Velenje, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili cestišče in nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Velenje. Ti so ju oskrbeli na kraju.

Ob 16.38 sta v Gregorčičevi ulici v Idriji trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odstranili poškodovani vozili in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi lažje poškodovanega motorista.

Ob 15.49 se je na lokalni makadamski cesti med turistično kmetijo Abram in vrhom Nanosa, občina Vipava, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina.

Ob 18.10 sta v Logarski dolini, občina Solčava, trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Eno poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Velenje.

Ob 18.49 sta se na avtocesti Senožeče–Razdrto, občina Senožeče, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe ter delavcem DARS-a in policiji. Reševalci NMP Sežana so na kraju oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 20.07 sta v naselju Jurovski Dol, občina Šentilj, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 22.10 se je na primorski avtocesti v predoru Dekani, občina Koper, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na kolesa in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 32 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 20 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 drzno tatvino, ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 162 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 157 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (37), Afganistana (23) in Maroka (21).

Spletno uredništvo