Črna kronika Policijske postaje Domžale
ZA OBDOBJE OD 22. 1. 2018 DO 28. 1. 2018

22. 1. 2018
PRIJET PRI TATVINI ARTIKLOV V TRGOVINI NA VIRU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili s strani varnostnika varnostne službe obveščeni, da so zadržali moškega, ki je v trgovini na Viru odtujil več artiklov. Ugotovljeno je bilo, da je moški v trgovini odtujil pet 0,5 litrskih steklenic Jagermeistra, po dejanju pa je bil prijet s strani varnostnika. Zoper moškega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU
V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 400 litrov dieselskega goriva,  S tem kaznivim dejanjem je lastnik tovornega vozila podjetje oškodoval za okoli 480 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
23. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU PRI IHANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Prelogu pri Ihanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi pritlična vrata vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil gotovino v skupnem znesku 2.700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal njeno notranjost in iz nje odtujil 100 EUR gotovine. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
24. 1. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom nedovoljenih substancVozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.
25. 1. 2018
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA IN
ZASEG PREDMETOV V KRTINI
Policisti PP Domžale so na podlagi Odredbe sodišča opravili hišno preiskavo v Krtini in pri tem zasegli 750 sadik konoplje, 0,5 kg posušene konoplje, 43.340 kuvajtskih dinarjev, 1 x večjo zlato ploščico, 150 zlatih ploščic 50 g, 17 lovskih pušk, 40 starejših pištol, 15 nožev, 1500 nabojev različnega kalibra, 41 starejših ročnih ur in večjo količino različnega nakita.
Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil, prav tako pa bodo zoper dva osumljenca na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo. Prav tako so policisti v postopku enemu od osumljencev zasegli brizgo, v kateri je bila neznana črna smolnata snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Zoper osumljenca bodo policisti pri prekrškovnem organu PP Domžale uvedli hitri postopek.
26. 1. 2018
VLOM V OGRAJENO SKLADIŠČE IN GRADBENI ZABOJNIK V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v ograjeno skladišče in gradbeni zabojnik v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa iz kovinskih stebrov ograje odstranil več lesenih desk in tako vlomil v ograjeno zunanjo skladišče podjetja. Tam je nato pristopil do zaprtega gradbenega zabojnika, v katerega je z naznanim primernim orodjem na
vzvod vlomil in iz njega odtujil različne aparate in orodje, prav tako pa je po opisanem dejanju iz ograjenega skladišča odtujil žico. Neznani storilec podjetje oškodoval za približno 4.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
VLOM V SKLADIŠČE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v skladišče v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal kovinsko ograjo dvorišča podjetja. Tam je nato na vzvod skozi vrata skladišča vlomil v njegovo notranjost, iz katere je odtujil več kosov kovinskih obešal, prav tako pa je iz dvorišča odtujil tudi več bakrenih cevi in radiatorjev. Neznani storilec je podjetje oškodoval za približno 8.000 EURPolicisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti PP Domžale so imeli v postopku mladoletno kršiteljico, ki so ji zasegli manjšo količino prepovedane droge, o čemer so obvestili zakonitega zastopnika mladoletnice. Zoper mladoletno kršiteljico bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
27. 1. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V TRZINU
Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku voznika začetnika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TOPOLAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi pritlično okno dnevnega prostora vlomil v pritlično stanovanje dvostanovanjske hiše, katere notranjost je najprej pregledal, nato pa iz nje ukradel gotovino v različnih apoenih. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TOPOLAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Topolah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi balkonska vrata dnevne sobe vlomil v stanovanjsko hišo, katere notranjost je pregledal in iz nje odtujil prenosni računalnik. Neznani storilec je lastnika oškodoval za približno 1.000 EUR. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil denar v različnih valutah, plačilno kartico in zlatnino. Z opisanim je neznani
storilec lastnico oškodoval za približno 2.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V HOMCU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Homcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl okno stanovanjske hiše in si tako omogočil neoviran vstop vanjo, nato pa je iz njene notranjosti odtujil gotovino v tuji valuti. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 400 EUR. Policisti
nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod, odprl pritlično okno stanovanjske hiše in iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za 5.026,96 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil.
28. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil denar in zlatnino. Neznani storilec je lastnici oškodoval skupno za približno 2.700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Vir: Policijska postaja Domžale