Črna kronika Policijske postaje Kamnik in Policijske postaje Domžale

7. 4. 2020

Neznani maček se je zaletel vanj

V naselju Oševek je prišlo do prometnega dogodka, kjer je se je kolesar peljal po naselju, ko mu je pod sprednje kolo pritekel in trčil neznani maček, zaradi česar je kolesar padel in se lažje telesno poškodoval. O dogodku sledi uradni zaznamek.

Znana oseba je kradla

Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba, ki je bila s strani varnostnikov prijeta pri tatvini  izvršila tatvino artiklov v skupni vrednosti 9,38 EUR. Policisti bodo zoper njo napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

Prepovedana nogometna tekma        

Policista sta imela v Soteski v postopku občane, ki so se družili na travniku in igrali nogomet in s tem kršili odlok o prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah v RS. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

9. 4. 2020

Kolesaril v drugi občini

Policist je imel v Stahovici v postopku kolesarja, ki je kršil odlok začasne prepovedi gibanja izven občine bivanja s tem, da se je iz Domžal peljal v Kamniško Bistrico. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Lopa je v celoti pogorela

Policisti so bili obveščeni o požaru. Ugotovljeno je bilo, da je lastnica objekta zakurila v peči lesene lope ob vikendu, pri čemer pa se vratca zaradi  okvare niso do konca zaprla, zaradi česar je prišlo do požara, kjer je lopa v celoti pogorela. Zoper lastnico objekta bodo policisti zaradi povzročitve  splošne  nevarnosti napisali kazensko ovadbo na  pristojno sodišče.

Do sosede se je nedostojno vedel

Policisti so v Podgorju obravnavali intervencijo, kjer se je sosed nedostojno vedel do svoje sosede. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Štirje kršitelji na javnem mestu

Policisti so imeli v postopku štiri kršitelje, kateri so kršili odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih, enemu kršitelju pa so tudi zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja podali predlog drugemu prekrškovnemu organu, zoper kršitelja,  kateremu je bila zasežena prepovedana droga, pa bodo policisti
podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 4. 2020

Našel je moško truplo

Občan je obvestil, da je pod Kokrškim sedlom v grapi našel moško truplo. Na kraj so odšli s helikopterjem Slovenske vojske policist gornik, gorski reševalci, dežurna zdravnica, ki so pod Kalško goro v grapi našli moško truplo. Pokojni je odšel v gore neprimerno obut in opremljen, pri sebi pa ni imel nobenega dokumenta s katerim bi se ugotovila identiteta pokojnega. Pokojni je bil pripeljan v dolino in odpeljan na ISM. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

11. 4. 2020

Večleten spor med sosedoma v Podgorju

Policisti so obravnavali intervencijo zaradi večletnega spora med sosedoma zaradi meje, kjer je občan kršil javni red in mir s tem, da je vpil in grozil sosedu. Kršitelju je bil na kraju  izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

12. 4. 2020

Preglasno govorjenje in druženje na terasi    

Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasnega govorjenja in druženja na terasi stanovanja. Policista sta kršitev neposredno zaznala in kršitelju izdala plačilni nalog.

Sprla in stepla sta se kolesar in motorist

Policista sta na regionalni cesti Kamnik-Stahovica v bližini smodnišnice obravnavala spor med kolesarjem in motoristom, ki se je mimo kolesarja pripeljal z večjo hitrostjo, kar je pripeljalo do spora in pretepa med udeleženima. Motoristu je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik in Policijska postaja Domžale