V objektu Doma kulture Kamnik se nahaja tudi nekdanje hišniško stanovanje, ki je bilo nujno potrebno temeljite prenove.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravlja z Domom kulture Kamnik, je stanovanje prenovil ter ga tudi opremil s pohištvom.

Celotna vrednost del, ki so se pričela oktobra 2018 in zaključila marca 2019, je bila dobrih 19.000 evrov brez DDV.

Stanovanje bo namenjeno tudi prostovoljcem, ki v Zavodu Mladinski center Kotlovnica Kamnik delujejo v okviru projekta Evropske solidarnostne enote.

Župan Občine Kamnik Matej Slapar se je na predstavitvi zahvalil vsem sodelujočim pri projektu.

»Prostovoljci iz Evropske solidarnostne enote v naše okolje prinašajo nova znanja in nove izkušnje, s tem prenovljenim stanovanjem pa bodo imeli tudi boljše pogoje za bivanje. Vesel sem, da prostovoljci radi prihajajo v Kamnik in se nadejam, da bo tako še naprej.«

»Ta prenova je samo ena izmed načrtovanih prihodnjih prenov v objektu Dom kulture Kamnik. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik se zavedamo, da je objekt potreben postopne celovite obnove, zato nas v prihodnje čaka še več investicij, ki pa so odvisne od finančnih zmožnosti,« je na predstavitvi povedal direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger.

Vodja mladinskih programov v Zavodu Mladinski center Kotlovnica Rok Kosec se je zahvalil Občini Kamnik in Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik in pojasnil, da so od leta 2008 gostili že 30 mladih iz različnih držav:

»Ti prostovoljci dobro sodelujejo tudi z drugimi organizacijami in zavodi v Kamniku, zato lahko rečem, da so popestritev za družbeno in mladinsko dogajanje na tem območju. Iz tega vidika me veseli, da je v Kamniku še vedno prostor za takšne projekte.«

Prenovljeno stanovanje vsebuje kuhinjsko-bivalni prostor, kopalnico, stranišče in tri ločene spalnice, v katerih se nahajajo omare, delovni kotiček in postelja. Ob prevzemu stanovanja je bila infrastruktura v izredno slabem stanju; elektro instalacije so bile po dostopnih podatkih urejene leta 1962, v slabem stanju je bilo tudi ogrevanje, vodovod in kanalizacija pa sta bila delno prenovljena okoli leta 2000.

Tako je bilo treba prenoviti talne obloge, estrihe, vodovod, kanalizacijo, ogrevalni sistem, na novo postaviti vmesne stene, zamenjati elemente požarnega sistema, popraviti okna in zamenjati poškodovane steklene površine ter kupiti novo pohištvo v sobah. Trenutno še manjka kuhinja, ki pa bo urejena pred vselitvijo. Dela so opravljali različni zunanji izvajalci in zaposleni na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik. Zasnovo stanovanja je pripravila Anja Urankar, arhitektka, ki deluje v sklopu Zavoda Mladinski center Kotlovnica Kamnik, pri tem pa so na Zavodu prisluhnili tudi željam prostovoljcev, ki trenutno v Kotlovnici delujejo v okviru projekta Evropske solidarnostne enote.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]