!!Prejeli smo nove bone!!

Vlada republike Slovenije je danes med drugimi sprejela tudi predlog Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije koronavirusne bolezni. Paket pomoči je visok kar 243.5 milijonov evrov.

 

Po poročanju e-maribor.si je interventni zakon, ki ga je sprejela vlada, primarno usmerjen na področje turizma in gostinstva, industrije srečanj, športa in kulture, kjer zagotavlja državno pomoč v obliki financiranja regresa za letni dopust v višini 1.024 evrov na zaposlenega, povračila stroškov industriji srečanj ter denarnega povračila v višini 25 % upravičenih stroškov filmski in avdiovizualni industriji.

Vlada je sprejela tudi uvedbo novih bonov, ki jih bomo vsi lahko koristili ne zgol za nastanitev, temveč tudi gostinstvu, turizmu, športu in kulturi.

Vsak polnoleten državljan bo prejel bon v višini 100 evrov, medtem ko bodo mladoletniki dobili bon v višini 50 evrov.

Vlada je istočasno spremenila tudi pogoja za unovčenje lanskih turističnih bonov tako, da jih državljani lahko unovčijo tudi pri sezonskih ponudnikih namestitev in pri tistih, ki so svoja vrata odprla v letošnjem letu.