PREDVOLILINI BOJ NA VASI

VELIKI LITIJSKI PUSTNI KARNEVAL 
bo V SOBOTO, 10.2.2018- z več kot 170 – letno tradicijo. 

Karnevalski dogodki v Litiji so bili večinoma vezani na temo politike. Leto 2018 je leto volitev, imeli jih bodo kar v 70 državah po svetu. 

Pustna vlada 2013
V Sloveniji junija parlamentarne, novembra pa še lokalne. Zato s ponosom v Litiji napovedujejo  temo letošnjega karnevala:
PREDVOLILINI BOJ NA VASI
Predvolilni boj bodo v Sloveniji začeli v soboto, 10. februarja, to je na pustno soboto, in sicer v Litiji. Tempo mu bo dajala skladba Orlekov. In seveda številne karnevalske skupine iz Litije, bližnje in daljne okolice, ki bodo pripravile tematske maske na to temo. Po ulicah Litije se bodo sprehajali zelo resni kandidati za položaje v lokalni in slovenski politiki, nagovarjali in mamili bodo volilce, pridobivali volilne glasove.
Vir: FB
Spremljale jih bodo volilne komisije, volilni odbori, volilne kuhinje, volilni cukrčki, skrinjice, petelinji boji, lit-koini in druga sredstva za dosego zmage.
Kandidatom za najvišja mesta bodo obiskovalci v Litiji ponudili ves svoj intelektualni potencial za sooblikovanje volilnih kampanj.

Na pomoč poklicali tudi butalce in coprnice iz Cerknicelaufarje iz Cerkna in seveda kurente s Ptuja. Menda imajo veliko izkušenj s predvolilnimi bitkami. Pomagala bo tudi maskota litijskega pustnega karnevala LITKO.
Celotno karavano nadebudnih kandidatov bodo ob 15.00 pospremili čez Valvazorjev trg, mimo stare sodnije, čez Rozmanov trg in Brodarsko cesto do osrednje litijske športne dvorane. Tam bo skrbna komisija izbrala najboljše kandidate prvega dne predvolilnega boja na vasi. Ob 20.00 bo sledil predvolilni gala ples s skupino Modrijani.
Nasvet: poskrbite, da boste opaženi in da vaših predvolilnih obljub, dragi kandidati, ne bo odnesel veter, tako kot je že odnesel večino novoletnih zaobljub.

Hkrati vabijo tudi na ostale pustne prireditve v Litiji:
Debeli četrtek, 8.2.
Prevzem pustne oblasti, tekmovanje za naj – pustni krof ob 11.00 Valvazorjev trg, Litija.

Pustna sobota, 10.2.
Otroški pustni živ žav ob 10.00 v športni dvorani v Litiji.

Karnevalska povorka ob 15.00 po Valvazorjevi ulici in Rozmanovem trgu do športne dvorane.
Karnevalski ples z Modrijani ob 20.00 v športni dvorani.
Pustni torek, 13.2.
Otroški pustni karneval ob 10.30 na Valvazorjevem trgu.
Pepelnična sreda, 14.2.
Pečene postrvi od 9.00 do 18.00 v Ribiškem domu, Savska cesta 3 in

pokop pusta ob 16.00 uri pri Ribiškem domu.

L. L.