Kamnik kot turistična destinacija je vsako leto predstavljena tudi na osrednjem turističnem sejmu v Sloveniji – Natour Alpe-Adria v Ljubljani.

Letošnji jubilejni, 30. sejem se je začel v sredo, 30. januarja, in bo potekal do sobote, 2. februarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v njegovem ospredju pa je zeleni, aktivni turizem.  Obiskovalci bodo Kamnik našli na kar treh točkah sejma.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je Kamnik z okolico predstavljal v Marmorni dvorani, in sicer v sredo, 30. januarja, od 10. do 14. ure, v četrtek, 31. januarja, od 15. do 19. ure. Predstavljal ga bo še v petek, 1. februarja, od 10. do 14. ure.

Turistično društvo Tuhinjska dolina bo predstavljeno v okviru Turistične zveze Slovenije v soboto, 2. februarja, od 10. do 19. ure.

Dijakinje 4.e Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik pa so v sredo, 30. januarja, od 10. do 19. ure v dvorani Povodni mož predstavljale svoj produkt – turistični spominek svojega kraja. V okviru 16. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma so dijakinje ustvarile igro spomin s kamniškimi znamenitostmi ter promocijski video z naslovom Sprehod po spominih, za katerega lahko glasujete na https://turisticna-zveza.si/spoti-2019/.

Na sejmu sicer sodeluje preko 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike in Nepala.

Novost letošnjega sejma je področje kampinga in karavaninga.

Sejem je za obiskovalce odprt vsak dan od 10. do 19. ure. Vsak obiskovalec z nakupom vstopnice ob vhodu na sejmišče prejme sejemski katalog revijo Oddih, v kateri je tudi dvostranska predstavitev turistične ponudbe Kamnika.

Več informacij o sejmu je na voljo na spletni strani www.alpeadria.si.

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]