V sredo, 19. aprila 2023, je v domžalskem Češminovem parku potekalo že tradicionalno srečanje »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«. Praznovanja 71-letnice Občine Domžale so se udeležile številne organizacije, ki delujejo na več področjih družbenega življenja, in predstavile svoje delovanje.

Na stojnicah se je predstavilo kar sedeminštirideset organizacij – poleg kulturnih in športih se so se srečanja udeležili tudi predstavniki nekaterih občinskih izobraževalnih ustanov, mladinskih združenj in institucij, ki se posvečajo delu s starostniki. Otroci so se veselili s hroščkom Simonom, občinsko maskoto, in se pogumno preizkusili na plezalni steni in mini Planici, se udeležili ustvarjalnih delavnic in se pomerili v številnih športnih aktivnostih, ki so jih pripravila posamezna športna društva. Na ploščadi ob parku so se medtem vrstili plesni, pevski, športni in drugi nastopi, s katerimi so nastopajoči predstavili svoje ustvarjalno delo. Za prijetno vzdušje je skrbel voditelj srečanja Juš Milčinski.

Zbrane sta na začetku srečanja nagovorila domžalska podžupana – Matej Primožič in Borut Ernestl, uradni del srečanja pa je stekel z nastopom Godbe Domžale in nagovorom županje mag. Renate Kosec. Ta je ob slavnostni priložnosti dejala: »Včeraj je bilo vzdušje naravnost fantastično, tako kot se za rojstnodnevno praznovanje spodobi. Veseli me, da rojstni dan praznujemo skupaj, vsi občani in občanke, vse generacije – med nami so bili tako otroci, kot tudi starejši občani in občanke – to je tudi bistvo vsakoletne zabave, da se odpremo, povežemo in še bolj sodelujemo in da si skupaj zaželimo, da bo tudi prihodnje leto spodbudno, kreativno in optimistično za vse nas in za občino Domžale.« Županja je predstavila tudi mladega župana Aljaža Praznika in mlado županjo Ajdo Sokler.

Po koncu uradnega dela so se obiskovalci lahko posladkali z rojstnodnevno torto in prisluhnili Ditki, slovenski kantavtorici.

Poleg osrednjega praznovanja in Slavnostne seje ob občinskem prazniku s podelitvijo priznanj nagrajencem Občine Domžale ter Dneva odprtih vrat Urada županje, ki sledi prihodnji teden, so se v mesecu aprilu zvrstili tudi številni drugi, priložnosti primerni dogodki, kot so: Odprtje fotografske razstave »Mestne vedute Domžal skozi čas«, vodeni ogledi po Pravljičnem Šumberku in Vilinskem Homcu.

Sledijo še naslednje prireditve: Kegljanje slovenskih paraplegikov za pokal Občine Domžale, Slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju v Žejah in že tradicionalna Prvomajska budnica. Aprilsko vreme je onemogočilo izvedbo aprilske Kuh’ne na plac’, majska pa je predvidena za 6. in 19. maj.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Domžale