V ponedeljek je Policija sporočila, da med preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe lanskega oktobra med napadalcem in žrtvijo – Brankom Grimsom ni prišlo do fizičnega stika, zato je sum storitve kaznivega dejanja zaključila.

Policija pa še naprej išče to neznano osebo, ki so jo posnele nadzorne kamere, saj dejanje po navedbah Policijske uprave Ljubljana vsebuje elemente ravnanja, ki ga obravnavajo kot prekršek.

Na odločitev policije se je ostro odzvala poslanska skupina SDS. Ob novici, da je policija opustila sum storitve kaznivega dejanja, so zapisali:

V Poslanski skupini SDS izražamo ostro nasprotovanje odločitvi Policije, ki je v zvezi s fizičnim napadom na našega kolego mag. Branka Grimsa, ki se je zgodil 28. oktobra lani v neposredni bližini Državnega zbora RS, ugotovila, da »pri napadu ni bilo fizičnega kontakta«, zaradi česar je preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zaključila, dogodek pa bo v nadaljevanju obravnavala kot prekršek. Nesporno način napada jasno izraža naklep; zdravstvene posledice, vključno z atipično pljučnico zaradi okužbe ob napadu, pa so vse dokumentirane z zdravniškimi izvidi.

Vse izjave poslanca SDS mag. Branka Grimsa in drugih poslancev SDS, ki so bile podane po incidentu, so resnične in od njih ne odstopamo. Mag. Branko Grims je Policiji predložil tudi zdravniški izvid Ambulante za nujno medicinsko pomoč, ki kot verodostojen dokument dokazuje poškodbe, nastale zaradi napada. Dejstvo, da je Policija odločitev sprejela zgolj na podlagi pomanjkljivih posnetkov kamer, s katerimi se zlahka manipulira, je zato nedopustno in neprofesionalno. Odločitev Policije zato po našem trdnem prepričanju kaže na to, da se želi fizični napad na poslanca relativizirati izključno za to, ker prihaja iz vrst opozicije.

V Poslanski skupini SDS se zavedamo, da je bila Policija zadnje mesece pod hudimi političnimi pritiski, ki jih je ob svojem odstopu razgalila ministrica Bobnarjeva. Žalosti nas, da so mnogi preslišali naše pobude, ki smo jih podali po incidentu, in sicer da je bil napad na poslanca vrh ledene gore množice posrednih in neposrednih pouličnih, medijsko podprtih pozivov k nasilju, ki smo jim priča že dve leti, zaradi česar bi morali vsi stopiti skupaj in začrtati odločne korake za zagotovitev tako varnosti poslancev kot varnosti zaposlenih v Državnem zboru RS.

 

Spletno uredništvo