Koprski policisti so včeraj poročali o poskusu uboja, ki se je zgodil v soboto, nekaj minut čez polnoč. Po neuradnih podatkih naj bi bil kaznivega dejanja osumljen domačin, mizar Milan Šporčić, ki je bil v času krvavega dogodka menda na pogojni prostosti.

“12. 2. 2022 ob 0.37 so bili policisti obveščeni o poskusu uboja na Spodnjih Škofijah. Pred gostinskim lokalom sta se sprla 59-letnik iz okolice Škofij in 46-letnik iz Kopra. Pri tem je 59-letnik z nožem zabodel 46-letnika v predel trebuha in zbežal s kraja,” so poročali iz koprske policijske uprave in še, da so poškodovanega občani odpeljali v bolnico, kjer je ostal na zdravljenju. “Teža poškodb še ni znana. Osumljenega so policisti izsledili ob 0.55, pri prijetju se ni upiral. Odvzeta mu je bila prostost. Policisti in kriminalisti dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje uboj v zvezi s poskusom,” so sklenili.

Po poročanju primorska24.si naj bi, po neuradnih podatkih, osumljenec žrtev zabodel v trebuh pred lokalom, medtem ko je žrtev zaklepala lokal. Žrtev so operirali v izolski bolnišnici in je zunaj življenjske nevarnosti.

Osumljenca je policija spustila na prostost, čeprav to ni njegovo prvo kaznivo dejanje. Trenutno je na pogojnem izpustu, ker je pred istim lokalom prav tako z hladnim orožjem že poškodoval mladeniča iz Strunjana.

 

Več si lahko preberete na PRIMORSKA24.SI