V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.404 klicev. Med 572 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 127 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali enega voznika.

Ob 7.56 sta na cesti Semič–Črmošnjice, občina Semič, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu reševalcem NMP Črnomelj, ki so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je kraj nesreče zavaroval s prometno signalizacijo in očistil vozišče.

Ob 11.09 je pri počivališču Zima v občini Šentjur na avtocesti v smeri Maribor–Ljubljana osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 13.30 se je na cesti Zagradec–Luče, občina Grosuplje, osebno vozilo prevrnilo na streho v obcestni jarek. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter vozilo postavili na kolesa na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 14.53 se je na cesti Tolmin–Nova Gorica pri naselju Podsela, občina Tolmin, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebi vozili. Posredovali so gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz enega vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočine na cestišču, nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi dveh poškodovanih oseb in nudili pomoč vlečni službi pri odvozu vozil. Eno poškodovano osebo je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Branik prepeljal v UKC Ljubljana, druga pa so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 15.37 je na Rimski cesti v Šempetru v Savinjski Dolini, občina Žalec, prišlo do prometne nesreče. Gasilci PGE Celje in PGD Šempeter v Savinjski Dolini so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 15.53 sta na avtocesti med izvozoma Vrhnika in Logatec, občina Vrhnika, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Donji Logatec in Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in z vpojnim sredstvo očistili vozišče. V nesreči sta bil poškodovani dve osebi.

Ob 16.51 je v naselju Spodnja Vižinga, občina Radlje ob Dravi, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, vozilo dvignili nazaj na kolesa, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe pri nalaganju vozila. Reševalci NMP so poškodovano osebo na kraju pregledali in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Radlje ob Dravi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 8 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, po 14 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 9 nasilij v družini, 5 ponarejanj denarja, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb ter po 1 rop, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah smo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 53 oseb, 41 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper in 3 na območju PU Celje. Med njimi je bilo največ državljanov Maroka (13), Kube (9) in Pakistana (6).