Položnice in banana republika Slovenija

Zaradi nove evropske uredbe, s katero želijo preprečiti pranje denarja in financiranje terorizma, moramo odslej pri plačilu z UPN  predložiti osebni dokument in v primeru kakršnekoli nejasnosti podati uslužbencem še dodatne podatke. Tega nam doslej v samostojni Sloveniji ni bilo treba narediti …

Spet, kot že tolikokrat doslej, je naša država in njena oblast bolj papeška od samega papeža, zato lahko nastanejo take zgodbe, ki jih delijo in jih bodo delili Slovenci in Slovenke na različnih socialnih omrežjih, da bi z njimi opozorili na neživljenjskost ukrepa v okoljih, kot so naša. In pred kratkim je nastala  na FB zgodba, ki jo je napisala Tanja, znana in odlična slovenska citrarka.

Tanjina zgodba

Mi smo res banana republika! Dopoldne je šel sin Domen na pošto, da plača položnico za 35 eur. Ker je doma pozabil osebno, seveda to ni bilo možno. Pa sem mu jo slikala in poslala mms. Poštni uslužbenki v Radomljah je pokazal fotko na telefonu. No, seveda to ni bilo dovolj. Ker ona ne vem zakaj rabi njegovo osebno in vpiše z nje podatke… pa samo položnico za telefon je hotel plačat. Ali je to normalno, vas sprašujem? Pa kje smo mi, leta 2017!
Pozivam vse tiste, ki lahko kaj spremenite, da to tudi naredite, ker nam bodo tamladi drugače obupali… Pa lep večer vsem. Grem rajš citre vadit … 

Zgodbo smo našli in jo objavili v poduk vsem tistim, ki jim je vsaj še malo mar za državljane RS.

P.s. Zaradi avtentičnosti Tanjine zgodbe nismo lektorirali, saj smo presodili, da je treba ohraniti njen FB stil zapisa.

B. O.