V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113, sprejeli 1446 klicev. Med 562 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 113 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 10 z lahko telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijske uprave Novo mesto. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Murska Sobota.

Ob 5.45 sta na križišču Prušnikove ulice in Celovške ceste Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so na kraju nudili prvo pomoč nezavestni osebi do prihoda reševalcev NMP, na vozilu odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 7.05 so v naselju Krašce, občina Moravče, trčila tri osebna in tovorno vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno poškodovano osebo in jo predali v oskrbo reševalcem NMP Domžale, odklopili akumulatorje in posuli razlite motorne tekočine.

Ob 7.35 sta v Brezjah pri Lipoglavu, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in na enem vozilu odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 8.04 so na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico, občina Vrhnika, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Stara Vrhnika in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so eno lažje poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 14.14 je na zahodni ljubljanski obvoznici med Kosezami in Brdom osebno vozilo zapeljalo s cestišča, prebilo odbojno ograjo in se ustavilo na nasprotnem voznem pasu. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 16.18 sta na Jurčkovi cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 22.06 je na Bukovškem polju, občina Škofja Loka, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, na vozilu odklopili akumulator in vozilo postavili nazaj na vozišče.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 46 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Kranj. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 3 grožnje, 2 ropa, 1 ponarejanje listin, 1 ponarejanje denarja in 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 113 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 79 na območju PU Novo mesto in 34 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (32), Kuba (25) in Maroka (18).

Spletno uredništvo