Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o grožnjah občana s samomorom in ubojem policistov

24. 12. 2018

INTERVENCIJI V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o grožnjah občana s samomorom in ubojem policistov. Ob interveniranju policistov na kraju dogodka, je občan nož, ki ga je držal v roki, odložil. Nato so mu ga policisti zasegli. Ker je bilo v postopku z občanom ugotovljeno, da je vinjen, prav tako pa je grozil s samomorom in ubojem policistov, je bilo na kraj poslano reševalno vozilo z dežurnim zdravnikom, ki je nato zoper občana odredil hospitalizacijo v Psihiatrični kliniki Ljubljana. Istega dne pa se je navedeni, močno vinjeni, občan zglasil na policijski postaji in nadaljeval s kršitvami, ter grožnjami policistov. Zaradi navedenega je bila občanu na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru bodo policisti pri prekrškovnem organu zoper občana uvedli hitri postopek.

25. 12. 2018

ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA VIRU

Policisti PP Domžale so imeli na Viru v postopku mladoletnega kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim kršiteljem je bila obveščena njegova zakonita zastopnica. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

INTERVENCIJA NA SVETI TROJICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Sveti Trojici. Ugotovljeno je bilo, a je vinjen kršitelj vpil, fizično napadel in grozil občanu. Ker se vinjeni kršitelj kljub večkratnim ukazom policistov na kraju ni pomiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na kraju na podlagi 109/II ZP-1 odvzeta prostost in zoper njega odrejeno
pridržanje do iztreznitve. Policisti so kršitelju zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE NA RODICI

Policisti PP Domžale so imeli na Rodici v postopku mladoletnega kršitelja, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletnim kršiteljem je bil obveščen njegov zakoniti zastopnik. Policisti bodo zoper mladoletnega kršitelja napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

26. 12. 2018

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V TRZINU

Policisti PP Domžale so imeli v Trzinu v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu.

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so v Domžalah imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

27. 12. 2018

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase stanovanjske hiše in tako prišel v njeno notranjost  Notranjost je pregledal in iz nje odtujil zlatnino in darilni bon. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZAČASNO ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil pod vplivom alkohola (1,05 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

28. 12. 2018

TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino v podjetju v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vstopil v prostore podjetja in v pisarni, iz bunde, katero je imel oškodovanec obešeno na obešalniku, odtujil denarnico z vsebino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PROMETNA NESREČA V SPODNJIH JARŠAH, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN ZASEG SIGNALNE PIŠTOLE

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Spodnjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z vozilom zapeljal izven vozišča, se tam prevrnil na streho in nato nazaj na vsa štiri kolesa. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da je le ta vozilo vozil pod vplivom alkohola
(0,79 mg/l), zaradi česar so mu policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, ki mu ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. Prav tako je bilo v postopku z voznikom ugotovljeno, da je posedoval signalno pištolo, ki so mu jo policisti zasegli, zoper voznika pa bodo zaradi kršitve Zakona o orožju uvedli hitri postopek pri
prekrškovnem organu.

29. 12. 2018

VLOM V ZABOJNIK IN TATVINA PLINSKIH JEKLENK V ZGORNJIH JARŠAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v kovinski zabojnik v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do kovinskega zamreženega zabojnika, v katerem so bile shranjene plinske jeklenke. Z neznanim orodjem je odstranil ključavnico obešanko na zabojniku in iz notranjosti odtujil 18 polnih 10 kg plinskih jeklenk. Z opisanim dejanjem je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 720 EUR.
Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vir: Policijska postaja Domžale