Policist samo za en dan

17. 6. 2019
PRIJET PRI TATVINI
V eni izmed trgovin na območju Kamnika je prišlo do tatvine artiklov. Tatvino je opazil zaposleni v trgovini, ki je osebo zadržal do prihoda policistov. Podana bo kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.
UKRADEL JE SONČNA OČALA
Policisti PP Domžal so bili obveščeni, da je neznani storilec iz optike odtujil več sončnih očal. Navedeno je opazila prodajalka, ki je stekla za njim, pri čemer je ena izmed odtujenih očal dobila vrnjena. Kljub temu je storilcu uspelo odtujiti nekaj parov očal, s katerimi je zbežal neznano kam. Policisti v zvezi izsleditve storilca zbirajo obvestila in bodo zoper njega podali ovadbo na pristojno tožilstvo.
18. 6. 2019
ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 50 EUR 
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da so delavci banke odkrili ponarejen bankovec. Ugotovljeno je bilo, da je občanka na svoj račun želela položiti denar, pri čemer so delavci banke odkrili, da je eden izmed bankovcev za 50 EUR ponarejen. Sporni bankovec so policisti zasegli in ga bodo poslali v ekspertizo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
PRIDRŽAN PIJAN MOŠKI
V Kamniku v stanovanjskem bloku je prišlo do verbalnega spora med sosedoma. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pijan moški kričal neprimerne besede in razbijal po vratih prijavitelja, tako da ga je slišal cel blok. Ker se ob prihodu policistov na kraj ni pomiril in je bilo pričakovati, da bo s kršitvami nadaljeval, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve. Prav tako mu je bil izdan plačilni nalog za več kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.
19. 6. 2019
INTERVENCIJA V KAMNIKU 
V Kamniku so policisti obravnavali intervencijo, kjer je moški kršil javni red in mir s tem da je pljunil mimoidočo občanko, ki se je peljala mimo z vozilom pri odprtem oknu.  Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

POLICIST ZA EN DAN 
Policistka je opravljala opazovalno službo po mestu Kamnik, kjer je opazila neznanega moškega, ki je poleg civilnih oblačil nosil dele policijske uniforme, in sicer modro srajco s kratkimi rokavi in oznakami policije na rokavih. Opravljen je bil postopek, v katerem smo moškemu zasegli srajco in ga oglobili skladno z Zakonom o organiziranosti in delu v policiji.
SPOR ZARADI SPUŠČENEGA PSA 
Policisti so v Trzinu obravnavali intervencijo na javnem kraju. Občanka je po naselju sprehajala svojega psa, ko je do njiju pritekel pes, ki ni bil na povodcu in z lajanjem prestrašil občanko in njenega psa. Lastnica je pobeglega psa je v nadaljevanju še s povodcem po glavi udarila prijaviteljico. Po zbranih obvestilih bo lastnici psa izdan plačilni nalog za kršitev zakona o zaščiti živali in po zakonu o javnem redu in miru.
20. 6. 2019
INTERVENCIJA V DOMŽALAH 
Policisti so bili napoteni v Domžale, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil in vpil na očeta in brata. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.
POZABILA DENAR V REŽI BANKOMATA
Občanka se je zglasila na policijsko postajo in povedala, da je 19.6.19 opravila dvig denarja na bankomatu na bencinskem servisu Petrol v Mostah, ki ga je pozabila vzeti. Občana-ko, ki je našel denar naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo.
21. 6. 2019
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA NA BAZENU 
Občan se je zglasil na policijsko postajo in prijavil tatvino mobilnega telefona Huawei P smart, ki ga je neznanec odtujil hčerki na bazenu v Kamniku.
NASILJE V DRUŽINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je partner že dlje časa nad svojo partnerko izvajal psihično in fizično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njegove strani podaljšan še za 15 dni. Zoper storilca sledi kazenska ovadna na pristojno tožilstvo.

Občane naprošamo, da primerno zavarujejo svoje predmete na javnih krajih, kjer so dosegljivi vsakomur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijski postaji Kamnik in Domžale