V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.004 klicev. Med 355 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 57 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.

 

V 55 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.58 sta v predoru Markovec v smeri proti Kopru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka ter odklopili akumulator na vozilu. Kraj dogodka so naknadno zavarovali uslužbenci DARS, ki so tudi poskrbeli za oljni madež. V nesreči se ni nihče poškodoval.

Ob 18.48 sta na Litijski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje na obeh vozilih, z vpojnimi sredstvi očistili po vozišču iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri izvleku ene poškodovane osebe iz vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 24 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 5 nasilij v družini, 2 grožnji, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 drzno tatvino ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V nedeljo okoli 1. ure so policisti pri kontroli prometa na območju Ribnice ustavili kombi, ki ga je vozil 49 – letni državljan Poljske in Belorusije.
Ugotovili so, da v vozilu prevaža tudi 11 državljanov Rusije, ki so nezakonito vstopili na ozemlje  Republike  Slovenije. Osumljencu je bilo odrejeno pridržanje in bo  zaradi suma storitve  kaznivega  dejanja prepovedanega  prehajanja meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 64 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 46 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Ljubljana, 7 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (23), Rusije (15), Afganistana (14).

 

Spletno uredništvo