Policija pojasnila, zakaj je včeraj nad Logatcem krožil helikopter.

Policija je danes predstavila nekaj podrobnosti o včerajšnjem dogodku v Logatcu, v katerem je umrl 88-letni moški. Kot so povedali, je bila lažje poškodovana še ena oseba. 

Kljub hitremu posredovanju medicinske ekipe je 88-letni moški na kraju umrl, 30-letnik, neuradno gre za vnuka žrtve, pa je po dejanju peš pobegnil.

Na kraj je bilo napotenih več policijskih uniformiranih in civilnih patrulj, ki so pričele z aktivnim iskanjem pobegle osebe. Pri iskanju je sodeloval tudi policijski helikopter, ker je šlo za nevarno osebo, je bila aktivirana tudi specialna enota Policije.

Kot je v izjavi za medije pojasnil Valter Zrinski iz sektorja kriminalistične policije Ljubljana so nekaj po 16. uri policisti na podlagi informacij občanov 30-letnega osumljenca prijeli na območju Logatca in mu zaradi suma kaznivega dejanja s poglavja zoper življenje in telo odvzeli prostost.

Ob tem je Zrinski dodal, da so kriminalisti opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali dokaze ter nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, osumljenec pa je bil v preteklosti že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.