Policija obravnavala kar 99 kaznivih dejanj

Slika je simbolična

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.432 klicev. Med 641 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 88 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj.

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Ob 0.16 je v naselju Vaneča, občina Puconci, osebno vozilo trčilo v ograjo. Gasilci PGD Murska Sobota so razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč pri natovarjanju vozila in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Ena oseba se je poškodovala.

Ob 5.10 je na uvozu na avtocesto Obrežje–Čatež, občina Brežice, tovorno vozilo trčilo v obcestno ogrado. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, preprečili iztekanje motornih tekočin in goriva v meteorne jaške, prečrpali pogonsko gorivo, s tehničnim posegom odstranili uničeno obcestno ogrado in podrte stebre razsvetljave ter nudili pomoč policiji, DARS-u in vlečni službi. Poškodovanih ni bilo.

Ob 11.49 sta na avtocesti za izvozom Maribor–center v smeri proti Šentilju trčila osebno vozilo in avtodom. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo in na avtodomu odklopili akumulator in plinsko jeklenko. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, reševalci NMP Maribor so eno prepeljali v UKC Maribor. Na kraju so bili prisotni tudi delavci DARS in policija.

Ob 16.43 se je na cesti Polica–Podtabor, občina Naklo, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator ter s pomočjo avtodvigala vozilo postavili na kolesa. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci NMP Kranj.

Ob 17.00 so na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico, občina Log-Dragomer, v smeri Ljubljane trčila tovorno in dve osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, na enem vozilu odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so udeležene na kraju preventivno pregledali.

Ob 20.28 sta na Idrijski cesti v Žireh trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Dobračeva so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in oskrbeli motorista do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Ob 22.47 je na Ljubljanski cesti v Domžalah padel kolesar in se poškodoval. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi ponesrečenca. Na kraju je bila tudi policija PP Domžale.

Ob 23.15 sta na avtocesti Ljubljana–Šentilj, za izvozom Zrkovci, občina Maribor, trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Maribor so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor. Na kraju so bili tudi delavci DARS-a in policija.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 67 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Murska Sobota in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 52 tatvin, 18 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 4 drzne tatvine, 4 nasilja v družini, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji listin, 2 ponarejanji denarja, 2 grožnji, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 rop ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

Uredništvo