Policija o podrobnostih včerajšnje grozljive nesreče.

Foto: zajem zaslona

Včerajšnja huda prometna nesreča na južni ljubljanski obvoznici je terjala tri smrtne žrtve. Slovensko in dva državljana Italije. Kot je danes pojasnil inšpektor Primož Kadunc iz Sektorja uniformirane policije PU Ljubljana je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila (56 letni državljan Slovaške) vozil v smeri proti Kopru, ko je pripeljal do kolone vozil, ki se je ustavila v popoldanski prometni konici in  trčil v osebno vozilo v katerem je bila 55 letna državljanka Slovenije.
V trku je vozilo potisnilo naprej v osebno vozilo v katerem sta bila 72 letna državljana Italije. Obe vozili je tovornjak nato potisnil v drugo tovorno vozilo, ki ga je vozil 51 letni državljan Slovenije, nato pa še v osebno vozilo s prikolico, ki ga je vozil 61 letni državljan Nemčije.

Po trčenju je tovorno vozilo povzročitelja, skupaj z osebnim vozilom v katerem je bila državljanka Slovenije zdrselo na prehitevalni pas in se vnelo. Voznik tovornjaka je uspel vozilo pravočasno zapustiti, voznica pa je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla. Voznik je utrpel lažje poškodbe.

Drugo tovorno vozilo in vozilo s prikolico je v trčenju odbilo v desno, kjer sta se oba prevrnila. V drugem osebnem vozilu, pa sta ostala ukleščena voznik in njegova sopotnica, državljana Italije, ki sta zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla.

Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic nesreče je bila cesta na tem odseku zaprta do enih ponoči.