POLICIJA JE SHOD RAZPUSTILA! Protestniki so znova krenili po ljubljanskih ulicah

Protest, ki se je danes odvijal na Kongresnem trgu, se je znova preselil na ulice glavnega mesta. 

 

Protest je na Kongresnem trgu zaključil Stevanović, ki je skupaj s protestniki skandiral LOPOVI, LOPOVI.

Na Miklošičevi cesti je protestnike pričakala policija, tudi policijska konjenica, ter jim zaprla prehod, zato se je del protestnikov usmeril proti mestni tržnici. Policisti so preverili identiteto starejše gospe, kar je precej razjezilo preostale protestnike, ki so se nabrali v krogu okoli samega dogajanja. Vzdušje postaja vse bolj napeto.

Krenili so po Poljanski cesti, kjer jim je policija ponovno preprečila nadaljevanje poti.

Policija je nekako uspela ločiti protestnike ločiti v dve skupini in ena se vrača nazaj na Kongresni trg, druga pa se nahaja na Poljanski cesti, kjer jim je policija preprečila nadaljevanje poti proti Vrazovemu trgu, a je skupini ljudi uspelo priti do Roške ceste!

Protestniki, ki so se vrnili na Kongresni trg, so sedaj krenili proti  Državnemu zboru in ohromili promet na Slovenski cesti.

Policija obvešča protestnike, da je shod razpuščen. Policijski inšpektor Tomaž Tomaževič nam je poslal tudi sporočilo:

Vse osebe, ki so udeležene v današnjem shodu, obveščamo, da je shod razpuščen zaradi zagotovitve varnosti vsem. Vse opozarjamo naj ne ovirajo prometa. Vse pozivamo naj mirno zapustijo območje centra Ljubljane in upoštevajo navodila in ukaze policistov, saj je le na ta način možno zagotoviti varno izvedbo nalog policije in s tem zagotoviti varnost.