Vlada sprejema ukrepe, ki bi doprinesli k temu, da ne bi bilo potrebno ponovno zapiranje gospodarstva. Kako pa bo uspešna v tem, je težko napovedati, saj stranke opozicije ponovno delajo vse, da rušijo sprejete ukrepe.

 

Smo politično popolnoma zabredli? Na eni strani imamo tiste, ki delajo vse, da bi se skozi tokratni val izvlekli brez zapiranja, na drugi pa tiste, ki vsakemu ukrepu nasprotujejo in dajejo veter v jadra vsem tistim, ki zanikajo virus in seveda tudi tistim, ki so proti cepljenju.

Vir: Posnetek zaslona Covid-19 sledilnik

Krivulja potrjenih primerov se vsak teden dviguje, tistih, ki ne bi spoštovali ukrepov, ki se ne bi cepili in testirali, pa je vsak dan več. Logična posledica, če del politike ruši vsak ukrep, ki je sprejet zato, da bi zajezili virus.

Omrežja so vsak dan polna objav vidnih politikov, ki se norčujejo na račun sprejetih ukrepov. ena najbolj podlih je objava poslanca  in podpredsednika Socialnih demokratov Matjaža Nemca.

Spet drugi pa pišejo karkoli, le da ne podprejo ukrepov, ki bi definitivno ob skupnemu boju obrodilo sadove.

Nam zelo smešen je tudi ta zapis, ki ga je na Facebooku objavila Alenka Bratušek. V kolikor ji ni znano, ji z veseljem povemo, da so po celotni Sloveniji tudi mobilne enote, ki hodijo po vaseh, kjer se lahko kdorkoli cepi ali testira.

Vir: Facebook

Tistim, ki zdravniki strogo odsvetujejo cepljenje, pa imajo pravico za to celo zahtevati potrdilo.  V večini gre to le za take, ki so tako hudo bolni, da se pri njih čaka le še, kdaj se bodo poslovili. Dvomimo pa, da taki sedejo na avtobus. Le redki drugi imajo prepoved cepljenja, razen takih, ki so na neko sestavino cepiva potrjeno alergični.

Prav tako je smešno, da bi PCT pogoj odpravili za določene dejavnosti, sploh tiste, kjer se ljudje zadržujejo dlje časa, kar vsekakor je obisk zdravnika in vožnja z avtobusom.

Vir: Facebook Alenka Bratušek

Sprašujemo se tudi, zakaj bi kjerkoli izpostavljali kogarkoli, če imamo brezplačno cepivo in možnost testiranja. Vsak se lahko sam odloči, kaj bo izbral.

Take in podobne ukrepe imajo širom po Evropi, a zaradi varovanja zdravja ne protestirajo. Še manj pa jih veter v jadra dajejo stranke opozicije.

Vse bolj je videti, da si s tem nabirajo politične točke za super volilno leto. Tistih, ki zanikajo virus ali se ne želijo cepiti, je kar nekaj in vsak glas šteje, pa čeprav na račun zdravja ljudi.