Po vremensko tragični sredi previdno tudi danes in v petek

V sredo je bilo sicer zabeleženih več kot 2200 intervencij. Uprava RS za zaščito in reševanje je včeraj ugotovila na območju regijskega centra za obveščanje Brežice ugotovila 167 dogodkov, na območju Celja 577, Kopra 33, Kranja 280, Ljubljane 294, Maribora 166, Murske Sobote 47, Nove Gorice 16, Novega mesta 70, Postojne 8, Ptuja 166, Slovenj Gradca 58, na območju regijskega centra za obveščanje Trbovlje pa 5 dogodkov.

Foto: Gasilska zveza Tržič

Največja tragedija se je zgodila na Bledu, kjer je podrto drevo padlo na dva sprehajalca, pri čemer je ena oseba umrla, druga je huje poškodovana. V Mozirju pa sta bili v udaru strele poškodovani dve osebi.
V bližini naselja Korita v občini Trebnje je v sredo zvečer udar električnega toka pod daljnovodom v gozdu poškodoval delavca elektro podjetja. Gasilci so pomagali pri prenosu ponesrečenega iz gozda do reševalnega vozila. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči in ga v nadaljnjo oskrbo prepeljali v novomeško bolnišnico.

Foto: občina Ivančna Gorica

Silovito neurje je v sredo popldan zajelo tudi Kamnik in širšo okolico Kamnika. Orkanski veter je na tem območju podiral drevesa, razkrival strehe in povzročil veliko gmotno škodoZaradi posledic neurja in poškodovanega elektro omrežja, je bila v popoldanskem času brez elekrtike skoraj celotna občina Kamnik, ponekod je prišlo tudi do izpada mobilnega in stacionarnega telefonskega omrežja.

Predvsem na območju Metlike in Črnomlja je včeraj padala toča v velikosti teniške žogice.

Kot napovedujejo na portalu neurje.si, lse ahko tudi danes v popoldanskih urah na severu in severovzhodu države razvije ali Slovenijo z avstrijske smeri doseže posamezna nevihta, tudi močnejše narave. Ponekod je tudi možnost neviht z močnejšimi nalivi, silovitim vetrom, možna je tudi toča. Na razvoj močnejših neviht bo vplival vetrovni stržen, ki je na tem predelu ugoden. Nevihte bodo potovale proti vzhodu in jugovzhodu.

Nestanovitno vreme se bo nadaljevalo tudi v petek, zato je Arso za ta dan oranžno opozorilo izdal za celotno državo.