Policijska ČRNA KRONIKA Policijske postaje Domžale
13. 5. 2019
Neznani storilec je kradel orodje
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu gradbene zabojnike na delovišču v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 11. 5. 2019 do 13. 5. 2019 med 14.30 in 5.50 uro v Mengšu iz več zaprtih gradbenih zabojnikov, katere je s primernim orodjem na vzvod odprl tako, da prišel v njihovo notranjost. Tam je ukradel več orodij. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 22.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
14. 5. 2019
Tatvina avtomobila in goljufanje v Domžalah
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je znana oseba v Domžalah izpred dvorišča odpeljala osebno vozilo z originalnimi ključi, od oškodovanke pa si je prav tako izposodila gotovino v skupni vrednosti 5800 EUR, vendar ji do danes dolga še ni vrnila. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z delom.
Voznik se je nedostojno vedel na javnem kraju
Policisti PP Domžale so imeli v Šmarci postopek z voznikom neregistriranega mopeda. Voznik je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, vendar je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Po končanem postopku je voznik kršil še Zakon o varstvu javnega reda in miru s tem, da se je nedostojno vedel na javnem kraju in s kršitvijo nadaljeval kljub ukazu policistov naj preneha s kršitvijo. Zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje po 109/2 ZP-1. Zoper njega pa so bila uporabljena prisilna sredstva. Policist so kršitelju seveda izdali plačilni nalog.
15. 5. 2019
Oseba je pritekla do parkirnega mesta intervencijskega vozila s kovinsko palico …
Policisti PP Domžale so v Šmarci imeli postopek z osebo, katera je kršila Zakon o varstvu javnega reda in miru, s tem da je oseba pritekla do parkirnega intervencijskega vozila s kovinsko palico v roki in pričela vpiti ter spodbujati k pretepu osebe, ki so se nahajale v neposredni bližini. Policisti so mu proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli kovinsko palico, ki bo »priloga« obdolžilnega predloga. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.
16. 5. 2019
Po prometni nesreči treh vozil je voznica padla v nezavest
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da so bila v prometni nesreči udeležena tri vozila, ena voznica pa je po prometni nesreči padla v nezavest. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje s strani voznice, katera je z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 3000 EUR. Policisti bodo povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.
19. 5. 2019
Z ukradenimi registrskimi tablicami je vozil pod vplivom alkohola
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, za katere je bilo ugotovljeno, da so bile odtujene (ukradene). Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo, registrske tablice pa poslane na Upravno enoto. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zaradi vožnje vozila pod vplivom alkohola ter vožnje vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, ker pa je na vozilu uporabljal ukradene registrske tablice, pa bo na pristojno sodišče podana kazenska ovadba.
Vir: Policijska postaja Domžale