V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.307 klicev. Med 544 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

V 87 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 24 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  3 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 3 voznike.

Ob 5.14 se je na Alpski cesti v Lescah, občina Radovljica v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP ter vozilo postavili nazaj na cesto.

Ob 9.04 se je v naselju Volčji potok, občina Kamnik, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, umaknili motor z vozišča in nudili prvo pomoč poškodovanemu do prihoda reševalcev NMP.

Ob 9.31 sta na Kolodvorski ulici v Šentjurju pri Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovanima osebama, odklopili akumulatorja in posuli vozišče z vpojnimi sredstvi.

Ob 9.41 je v Cankarjevi ulici v Celju zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGE Celje in PGD Celje-Gaberje so zavarovali kraj dogodka, pogasili tlečo izolacijo pod pokrovom motorja, odklopili akumulator in s termovizijsko kamero pregledali motorni del vozila.

Ob 12.36 je na cesti Roče–Slap ob Idrijci v občini Tolmin osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo po bregu. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalci NMP Tolmin so na kraju oskrbeli poškodovani osebi. Eno osebo je v UKC Ljubljana prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP. Na kraju je bila prisotna policija, ki je zavarovala kraj pristanka helikopterja. Poškodovanega psa pa je oskrbela dežurna veterinarka.

Ob 14.34 sta na cesti Žiri–Trebija, občina Žiri, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Škofja Loka in Trebija so zavarovali kraj dogodka, posuli razlite tekočine, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 14.46 je v naselju Velika Lašna, občina Kamnik, zaradi čebeljega pika padel kolesar in nezavesten obležal. Prvi posredovalci AED Srednja vas, gasilci PGD Kamnik in reševalci NMP Domžale so poškodovanca na kraju oskrbeli, nato so ga reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.24 sta v naselju Gora pri Komendi, občina Komenda, trčila kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Kamnik in Moste so zavarovali kraj dogodka ter reševalcem NMP Kamnik nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 18.19 se je na Ljubljanski cesti v Kranju osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodke, posuli razlite motorne tekočine, vozilo dvignili in postavili nazaj na kolesa.

Ob 19.02 so na Litijski cesti v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ljubljana so oskrbeli tri poškodovane osebe in jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 47 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Muska Sobota in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 17 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 97 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 68 na območju PU Novo mesto, 28 na območju PU Koper ter 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (27), Pakistana (23) in Maroka (17).

 

Spletno uredništvo