Po kateri poti bomo 24. maja 2019 tekli na Stari grad?

BODIFITov tek na Stari grad, ki bo letos potekal 24. maja, bo ponovno ponudil veliko športnih užitkov ter dobro pogostitev na Starem gradu, za katero bo poskrbela ekipa Grajske terase.

Medtem ko se tekačice in tekači že pripravljajo na športne užitke, pa so organizatorji že pregledali traso in se intenzivno  pripravljajo na izvedbo tekomovanja.

»Trasa teka za odrasle bo potekala po tako imenovanih vlakah in od lani, ko je tek potekal prvič, ni spremenjena. Zato jo lanskoletni udeleženci teka že dobro poznajo,« pravi vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik – Franci Kramar.

»Trasa teka ni zahtevna in je pripravljena tako, da je primerna za vse tekače in ne samo za ljubitelje gorskih tekov.«

Celotna trasa bo v času teka dobro označena.

Cenejše predprijave so možne samo še do 19. maja, zatem bo startnina znašala 15 evrov.

Posebna ugodnost pa je na voljo za tiste, ki bi se radi udeležili tudi Veronikinega teka, ki bo letos 12. oktobra.

Cena prijave za oba teka hkrati je 20 evrov. Prijave so možne preko sistema prijavim.se. Število tekačev je omejeno, zato organizatorji priporočajo pravočasno prijavo.

BODIFITov tek na Stari grad je lani navdušil tekmovalce in ljubitelje teka.

»Ideja teka na Stari grad mi je všeč in zelo bi si želel, da bi to postalo tradicionalno tekmovanje,« je dejal lanski zmagovalec Dušan Globočnik, ki je za 3800 metrsko razdaljo potreboval 18 minut in 52 sekund.

Start teka za odrasle bo ob 18. uri, za osnovnošolce pa ob 12. uri. Oba starta bosta nad Zdravstvenim domom Kamnik.

»BODIFITov tek na Stari grad je lahko zelo dober začetek priprav na letošnjo tekaško sezono,« meni Irena Skuk iz BODIFITa.

“Želimo si, da bi se dogodka udeležilo čim več ljubiteljev teka in da bi bile priprave na celotno sezono čimbolj uspešne. Redna rekreacija je namreč pomemben del zdravega načina življenja in BODIFITov tek na Stari grad je dodatna promocija na tem področju.”

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]