Plesalci Plesnega kluba Miki so se po skrajšanih poletnih počitnicah udeležili Svetovnega prvenstva v street dance showu, ki je od 2. do 4. septembra potekalo v Tomaszow Mazowiecki, na Poljskem. Odplesali so svoje najboljše nastope ter osvojili dve zlati, dve srebrni, dve bronasti medalji ter enkrat peto in osmo mesto.

 

Ob tem uspehu so se zavalili vsem, ki so jim na tej poti pomagali.

Svetovnega prvenstva se je pod vodstvom koreografov in trenerjev Andraža Mraka, Anje Jurić in Erika Bukovnika ter spremstvom sedmih staršev, udeležilo 86 plesalcev z osmimi vrhunskimi plesnimi točkami. V petek je tekmovanje otvoril Liam Eusebio Junkar (koreografa Andraž in Anja), s svojo solo street show točko prepričal sodnike ter med dečki osvojil naslov svetovnega prvaka. Sledili so mu mladinci, ki so se na svetovno prvenstvo udeležili s kar dvema street show formacijama.  Mlajši mladinci so si s točko THE BACHELOR priplesali 8. mesto, njihovi starejši soplesalci pa s točko NOT HER SINS 3. mesto in drugo medaljo tistega dne. Koreografa obeh točk sta Anja in Andraž.

 

Drugi dan tekmovanja, v soboto, so z naslovom svetovnih podprvakov otvorila dekleta street show male skupine FRIENDS (koreografa Andraž in Nastja Horvat). Sledili so jim naši najstarejši plesalci, ki so z vrhunskimi nastopi osvojili medalje vseh barv. Večkratna mladinska svetovna prvaka in lani članska prvaka Maša Skočaj in Žiga Farkaš, sta letos med člani osvojila naslov svetovnih podprvakovŽiga je s solo točko nadaljeval v nizanju članskih medalj in osvojil bron. Skupaj s članskimi soplesalci pa sta ob zaključku dneva nastopila še v street show formaciji. S točko STALKER so Mikijevi plesalci pretresli publiko in sodnike in si priplesali naslov svetovnih prvakov. Koreograf sola in para je Andraž, formacije pa Erik.

Naši najmlajši plesalci so svoj nastop dočakali na zadnji dan tekmovanja, v nedeljo. Z igrivo otroško street show formacijo COPS AND ROBBERS (koreografa Anja in Andraž) so s svojim najboljšim nastopom osvojili 5. mesto in tako tudi zaključili z nastopi Mikijevih plesalcev na svetovnem prvenstvu za letošnje leto. Naši plesalci in trenerji so najboljši plesalci in trenerji. Naši spremljevalci in starši so najboljši spremljevalci in starši. Vsi skupaj smo dosegli navedene uspehe z vloženim trudom, prilagajanjem, zaupanjem in potrpežljivostjo. Kličem še na mnoge uspehe!

Zahvala za celoletno podporo Mikijevega športnega programa gre Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Zahvala za podporo na zaključni produkciji 11. junija, kjer so tekmovalci opravili generalko pred tekmovanji, pa tudi Zavarovalnici Triglav.

Čestitke ob izvrstnem uspehu je plesalkam in plesalcem izrekel tudi župan občine Domžale Toni Dragar.

Iskrene čestitke plesalcem Plesne šole Miki za osvojenih 6 pokalov

Že vrsto let spremljam uspehe vašega plesnega kluba in uspehe vseh vas, odličnih posameznikov in skupin, ki vedno znova potrjujete, da smo športna občina in da na področju mladih nekaj vendarle delamo prav. V raznolikih športnih disciplinah vedno pokažemo najboljše kar znamo in to ne ostane neopaženo.

Prav tako, tudi ni ostal neopažen vaš uspeh na letošnjem Svetovnem prvenstvu v street dance showu, kjer ste odplesali svoje najboljše nastope in osvojili dve zlati, dve srebrni, dve bronasti medalji ter enkrat peto in osmo mesto. Izjemno!

Čestitke vsem plesalcem za vrhunske dosežke, prav tako gre pohvala trenerjem, koreografom in celotni spremljevalni ekipi.

                                                                                                                                        Toni Dragar

Župan Občine Domžale  

 

 

Spletno uredništvo

Za Plesni klub Miki zapisala Saša Eminić Cimperman
Foto: Plesni klub Miki