Petletni princ Georg je že svetovna zvezda

Včeraj je britanska kraljeva družina predstavila nov portret 5-letnega princa Georga, sina princa Williama in vojvodinje Kate. Novica se je pojavila v praktično vseh medijih, vključno s slovenskimi. Zakaj že?

Mali modrokrvnež je “le” potomec vplivne družine, ki pa ji prebivalci Velike Britanije sledijo kakor ovce pastirju. Princ George je pri svojih rosnih letih že svetovna zvezda, medijski analitiki in ustvarjalci javnega mnenja pa ga zgleda poznajo bolje od njegovih staršev. Čeprav se mali princ tega še ne zaveda, je nadvse uporabna lutka za propagiranje kraljeve družine, sredstvo za ohranjanje vpliva, le priročno orodje za trivializacijo medijskih vsebin in preusmerjanje javne pozornosti stran od dejansko pomembnih zadev.

Ultimativni cinizem pa predstavlja situacija, da med vzdihovanjem nad prinčevimi plavimi kodri (namesto da bi, če ostanemo le pri britanski kraljevi družini, problematizirali npr. skrivanje denarja v davčnih oazah) v isti sapi obsojamo “navadne” starše, ki na družbenih omrežjih objavljajo slike in videe svojih otrok.

Vir: KLIK