KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE
ZA OBDOBJE OD 4.6.2018 DO 10.6.2018

4. 6. 2018
DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, medtem ko so bili stanovalci v stanovanjski hiši, neopaženo vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil denar, nakit in bančno kartico. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini iz stanovanjske hiše v Mengšu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec, z izgovorom o postavljanju in napeljavi kabelskega omrežja, zamotil lastnico hiše, medtem ko je drugi neznani storilec neopazno vstopil v hišo in odtujil več kosov nakita. Z opisanim je lastnica oškodovana za okoli 1500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 6. 2018
DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini dokumentov iz vozila na počivališču v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec spal v svojem vozilu z odprtimi okni, kar je izkoristil neznani storilec in iz vozila odtujil torbico z dokumenti in denarjem. Torbico in dokumente je neznani storilec nato odvrgel, denar v vrednosti 2.500 EUR pa vzel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zakonski partner dlje časa nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in z njene strani podaljšan še za 15 dni.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RAČNEM VRHU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Račnem Vrhu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi okno vlomil v hišo ter iz notranjosti odtujil gotovino. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

DELOVNA NESREČA V KATARIJI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o delovni nesreči v Katariji. Ugotovljeno je bilo, da je občan kosil travo s kosilnico. Na strmini je s kosilnico zdrsnil, ter pri tem padel z nje. Kosilnica se je nato prevrnila nanj, pri tem pa je zadobil lahke telesne poškodbe. Na kraju je bilo reševalno vozilo katero je omenjenega odpeljalo v UBKC. Ker je tuja krivda izključena, bodo policisti v zvezi opisanega obvestili pristojno tožilstvo.

7. 6. 2018
DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini iz vozila na počivališču v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na počivališču Lukovica iz kabine odklenjenega tovornega vozila, v katerem je v tistem času spal voznik, vozniku iz denarnice odtujil denar. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec voznika oškodoval za 80 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI

Policisti PP Domžale so imeli v Šentvidu pri Lukovici v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PRIDRŽANJE PO 109/II ČLENU ZAKONA O PREKRŠKIH V LOKI PRI MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili s strani občana obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je vinjeni občan na dvorišču vpil, žalil in grozil drugemu občanu, kateri je bil tam z otrokom. Ker se vinjeni občan kljub ukazom policistov na kraju ni umiril in je s kršitvami nadaljeval, mu je bila na podlagi 109/II člena Zakona o prekrških odvzeta prostost in zoper njega odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil vinjenemu občanu izdan plačilni nalog.

8. 6. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V PODREČJU

Policisti PP Domžale so imeli v Podrečju v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri ga je vozil pod vplivom alkohola (1,22 mg/l). Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

NASILJE V DRUŽINI IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP

Policisti Policijske postaje Domžale so obravnavali nasilje v družini na območju občine Domžale. Ker je znani storilec evidentirano že večkrat pred tem v družinski skupnosti izvajal psihično in fizično nasilje nad družinskimi člani, so policisti zoper njega odredili pridržanje. V nadaljevanju je bil storilec s kazensko ovadbo priveden k preiskovalni sodnici na Okrožno sodišče v Ljubljani, ki je zanj odredila pripor.

9. 6. 2018
VLOM V TOVORNO VOZILO V MENGŠU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poškodoval ključavnico na vozilu in iz njega izvršil tatvino električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je zunajzakonski partner nad svojo partnerko in njenimi otroci izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti omenjenemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

10. 6. 2018
TATVINA MOTORNEGA KOLESA NA PŠATI

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini motornega kolesa na Pšati. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil motorno kolo Husqvarna, tipa FE250, letnik 2018, belo – oražno – črne barve. Z opisanim protipravnim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V HIŠO V BREZJAH PRI DOBU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v hišo v Brezju pri Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi okno vlomil v hišo in iz notranjosti odtujil nakit. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podpisnik:
Dejan Košir
komandir policijske postaje
višji policijski inšpektor II