Kaj bi samevali šolski prostori, če se lahko v njih opravlja za časa počitnic dejavnost, ki služi vsem ljudem.

A ne samo iz ene vasi celo iz dveh in sam župan je pohvalil delo, ki se je tokrat vršilo v avli šole.

A ne samo to, tudi končne izdelke je hvalil tako kot vsi krajani. No, ravno vsi pač ne, saj je v vasi tudi mlinarica Jedrt in tej ni nikoli nič dobro. Da je bilo vzdušje v avli podružnične šole v Krašnji še bolj pekovsko je  v njej  prijetno  dišalo po svežem kruhu in drugih pekovskih  dobrotah.

V petek, 22. junija 2018, na letošnji zadnji šolski dan so namreč postavili v avli podružnične šole v Krašnji eno izmed najbolj znanih pekarn Pekarno MIŠMAŠ. Delo Svetlane Makarovič je tokrat na odrske deske postavila gledališka skupina KUD Fran Maselj Podlimbarski in podružnične šole Krašnja.

Delo, kjer se odraža utrip podeželskega življenja, kjer ne gre brez vaške opravljivke in nevoščljivosti, kjer se lahko nasmeješ, ali le zamisliš, sta spretno vodili Vera Beguš in Lucija Dolinšek. Odlični igralski zasedbi je svoj pečat dodala še scenska podoba in kar škoda bi bilo ne ogledati si predstave, ki so jo takole za konec šolskega leta pripravili mladi igralci.

Čeravno sta jo dve miški mahnili na svoje, verjetno  sta se naučili obrti in odprli svojo pekarno nekje na morju, sta tudi malce manj uigrani miški mesili in pekli kruh in kolačke več kot odlično  In kakor je iz vasi odšel pek Mišmaš, tako so iz hrama učenosti odšli učenci in učenke, a slednji se bodo vrnili čez dobra dva meseca, kje pa je pek Mišmaš  ve le Jedrtin muc, a ta za noben denar ali miško ne pove nikomur, niti Veri niti Luciji ne, kaj šele nam.

Drago Jutršek