26.9.2017

PRETEP MED OČETOM IN SINOM

V Zdravstveni dom Kamnik se je zglasil občan, ki je bil udeležen v pretepu.

Fotografija je simbolična.

V razgovorih je bilo ugotovljeno, da sta se sprla oče in sin, pri čimer je sin očeta s pisarniškim stolom večkrat udaril po glavi. Oče je pri tem zadobil telesne poškodbe in je bil odpeljan na urgenco. Policisti nadaljnje zbirajo obvestila in bodo zoper sina podali kazensko ovadbo.

29.9.2017

SPOR MED OČETOM IN SINOM

V enem izmed stanovanj v Kamniku je prišlo do spora med očetom in sinom. Na kraju je patrulja ugotovila, da oče ni hotel dati sinu denarja, zaradi česar je pričel na njega vpiti in v jezi iz omare pričel metati svoje cunje.

Zoper sina bodo policisti izdali globo za kršitev javnega reda in miru.

30.9.2017

POSKUS UBOJA

V Kamniku se je v zasebnem prostoru zgodil poskus uboja, kjer je 71-letnik med prepirom z ostrim predmetom poškodoval 66-letnika, pri čemer moška nista v sorodu. 66-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v Ljubljanski klinični center, kjer so mu nudili nujno medicinsko pomoč.

Fotografija je simbolična.

Po do sedaj nam razpoložljivih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. 71-letniku so policisti odvzeli prostost in bo v roku 48 ur s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. 71 letniku pa so policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

Aleksander Perklič
komandir policijske postaje

Pa še na kratko

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 535 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 184 dogodkov, s področja javnega reda in miru 146 dogodkov in s področja prometne varnosti 187 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali dva poskusa uboja, eno drzno tatvino, osemindvajset tatvin, enaintrideset vlomov (od tega je v petnajstih primerih ostalo pri poskusu) in osem poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnostni so policisti obravnavali štiriintrideset prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, trinajst prometnih nesreč, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in tri nesreče, v katerih so se ljudje/udeleženci poškodovali huje.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali petinštridesetkrat  na javnem kraju in enaindvasetkrat  v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

P. K.