Župan Dušan Strnad se je v preteklih dneh udeležil sedme tematske regijske razstave v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti Koordinacija Osrednja Slovenija. Letošnja tematika je bila združiti oble in oglate oblike, razstava pa je na ogled v Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični.
Na prireditvi je o izboru del zbrane nagovorila slikarka in strokovna spremljevalka območnih razstav mag. Nuša Čurin Lapajne. V imenu stiškega muzeja je dobrodošlico izrekla direktorica Nataša Polajnar Frelih, razstavo pa je slovesno odprl župan Dušan Strnad. Kot je povedal župan ga veseli, da je med razstavljavci tudi nekaj umetniških del iz občine Ivančna Gorica.
Še posebej je omenil umetnini Marjete Baša iz Ambrusa in Mateje Marinko iz Stične. Vsem prisotnim je še zaželel prijetno počutje v občini Ivančna Gorica, ustvarjalcem pa veliko ustvarjalnega navdiha tudi v prihodnje. Iz Območne izpostave Ivančna Gorica so poleg omenjenih razstavljali še Slavi Bavdek, Marina Bertoncelj in Dušan Andreja Lavrenčič.

Umetniški večer je z avtorskim performansom začela skupina Kunstkollektiv, dogodek pa je sklenila domača zasedba Mešanega pevskega zbora Zborallica, pod vodstvom zborovodkinje Janje Omejec Strnad.

Izmed razstavljenih umetnin bo izbor za državno razstavo pripravil gospod Janez Zalaznik, slovenski akademski slikar. Ta bo 6. julija 2020 s prenosom na Gradu Snežnik v Cerknici. Ne glede na to, katera dela bodo romala v finalni izbor, že sedaj vsem ustvarjalcem iskreno čestitamo.

Več si lahko preberete tudi na spletni strani občine.
Zapisal in fotografiral: Gašper Stopar