KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE
ZA OBDOBJE OD 29. 1. 2018 DO 4. 2. 2018

29. 1. 2018
TATVINA OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila v
Fotografija je zgolj simbolična.
Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v roku 10 minut z originalnim  ključem,  ki ga je  lastnik  pustil  v kontaktni ključavnici, odtujil  osebno  vozilo  BMW  530D,  letnik 2004, temno modre barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.
30. 1. 2018
POSKUS VLOMA V HIŠO
Neznani storilec je v Mengšu 30. 1. 2018 pozno popoldan z vlomom odprl leseno okno zaprte in zaklenjene stanovanjske hiše, v notranjosti pregledal vse  prostore,  iz  katerih pa ni  ničesar odtujil oz. ukradel. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnico za okoli 300 evrov, kolikor znaša  materialna škoda na objektu.  Kriminalisti Policijske postaje nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca.
KRŠITEV ZJRM
Občan  je  v Zdravstvenem domu Domžale poiskal zdravstveno pomoč, ker ga je sin  med  sporom  z  roko  udaril  po  obrazu, zaradi česar je utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti so polnoletnemu kršitelju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdali plačilni nalog.
31. 1. 2018
VLOM V  STANOVANJSKO HIŠO  V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na  vzvod skozi vhodna vrata vlomil v hiško in iz njene notranjosti odtujil (ukradel) prehrambene  izdelke.  Skupna materialna škoda znaša približno 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
 VLOM V  GRADBENI ZABOJNIK V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik v Zgornjih   Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec na neugotovljen način razbil dvojno steklo okna na gradbenem zabojniku in iz notranjosti odtujil denar v različnih apoenih in valutah v skupnem znesku za okoli 2000 EUR in prenosni računalnik HP, črne barve. Skupna materialna škoda znaša cca. 2500 EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
  1. 2. 2018
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC IZ VOZILA V TRZINU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o tatvini registrskih tablic iz osebnega avtomobila v Trzinu. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec na parkirišču v IC Trzin v bližini naslova Trzin Ljubljanska cesta 51, odtujil tam  parkirani  osebni avtomobila znamke Nissan sprednjo in zadnjo registrsko  tablico  ljubljanskega  registrskega območja. S tem je lastnika oškodoval  za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
  1. 2. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V HOMCU
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Homcu  v  postopku  voznika  osebnega avtomobila, ki ga vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozniku  je  bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.
  1. 2. 2018
ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Domžalah  v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi  23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil osebni avtomobil  vozniku zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Prav tako  je  bilo  ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Policisti bodo zoper voznika podali  obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
Vir: Policijska postaja Domžale