V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.792 klicev. Med 733 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 138 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  6 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 0.25 je na cesti Lesce–Bled pri krožišču za Šobec, občina Radovljica, osebno vozilo zletelo s ceste. Gasilci GARS Jesenice in PGD Bled so kraj dogodka zavarovali, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč reševalcem NMP Radovljica in Bled pri oskrbi in prenosu poškodovanca. Poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Jesenice.

Ob 0.49 je na avtocesti Vodice–Ljubljana, pri počivališču Povodje v občini Vodice, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP, ki so ga oskrbeli ter prepeljali v UKC Ljubljana. Ostali potniki v vozilu niso bili poškodovani.

Ob 3.20 je v kraju Sotina, občina Rogaševci, osebno vozilo trčilo v leseni most. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci PGD Murska Sobota, Sveti Jurij, Rogaševci in Nuskova, so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v bolnišnico.

Ob 7.19 je na regionalni cesti v naselju Stogovci, občina Apače, osebno vozilo zdrsnilo s cestišča in pristalo v obcestnem jarku. Gasilci PGD Gornja Radgona zavarovali kraj dogodka, reševalcem NMP nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe iz vozila, nevtralizirali razlite motorne tekočine in pomagali pri izvleki vozila iz jarka.

Ob 9.02 je na regionalni cesti Drtija–Izlake pri naselju Mlinše v občini Zagorje ob Savi drevo padlo na osebno vozilo. Gasilci PGD Mlinše so zavarovali kraj dogodka, razžagali podrto drevo in ga odstranili s cestišča ter nudili pomoč vlečni službi. Reševalci NMP Zagorje so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Trbovlje.

Ob 10.43 sta v kraju Arto, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili začetni požar na vozilu, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, odklopili baterije, z vpojnimi sredstvi nevtralizirali iztekle motorne tekočine, nudili pomoč policiji, vlečni službi, cestni službi in pomagali reševalcem pri prenosu osebe do helikopterja ter zavarovali kraj pristanka helikopterja. Reševalci NMP Sevnica so eno poškodovano osebo prepeljali v SB Brežice, eno osebo pa je helikopter slovenske vojske z ekipo HNMP prepeljal v SB Celje.

Ob 10.44 so na Ljubljanski cesti na Vrhniki verižno trčila dva osebna in kombinirano vozilo, v katerem se je poškodovala ena oseba. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 13.15 sta pri odcepu za Gornjo Težko Vodo na cesti Novo mesto—Metlika, občina Novo mesto, trčila motorista. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanega motorista. Ena oseba je bila prepeljana v SB Novo mesto.

Ob 17.23 sta na Vojkovi cesti v Novi Gorici trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno ukleščeno osebo, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. Poškodovane osebe so bile prepeljane v šempetrsko bolnišnico.

Ob 19.02 je v naselju Bezovje pri Šentjurju v občini Šentjur osebno vozilo zapeljalo z cestišča in zdrselo po travnati brežini. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in mobilizaciji poškodovanih, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovani osebi sta bili prepeljani v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Ob 21.55 je na cesti Jama pri Dvoru–Lašče, občina Žužemberk, motorno kolo trčilo v srno. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila. Gasilci pa so tudi nudili pomoč policistom pri osvetljevanju kraja dogodka in delavcem avtovleke pri nalaganju motorja. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju oskrbeli poškodovanega motorista in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 105 intervencij na javnem kraju, 33 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 28 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 4 nasilja v družini, po 2 ropa in povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 drzno tatvino, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 174 oseb, 165 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (49), Bangladeša (33) in Nepala (16).

Spletno uredništvo