V začetku tega tedna, dober teden pred velikonočnimi prazniki, so v občini Grosuplje slovesno otvorili novo lekarno pri Zdravstvenem domu Grosuplje.

Slovesnosti so se udeležili župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave Občine Grosuplje mag. Dušan Hočevar, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, direktor Zdravstvenega doma Grosuplje Janez Mervič, na odprtju lekarne pa se je zbralo tudi veliko občank in občanov.

Ob odprtju te nove velike občinske pridobitve so spregovorili direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

»Dolgo smo jo čakali, kar predolgo, ampak danes je tu,« je o novi lekarni dejal župan dr. Peter Verlič.  »Vsa naša dejanja, vsi naši projekti imajo en sam cilj. Lepše in boljše življenje ljudi, ki tukaj živimo in delamo. In temu je namenjena tudi ta lekarna na tem hribu. Da se pot od zdravnika do zdravila skrajša, svoje bo dodalo tudi prijazno osebje v lekarni,« je še dejal.

Župan je vsem navzočim ob tej priložnosti še zaupal, da se na Koščakovem hribu kmalu spet srečajo. Zdravstveni dom in hotel Kongo bo namreč kmalu povezala lepa sprehajalna rekreacijska pot, ki pa jo bomo poimenovali Pot sreče. »Torej, nasvidenje do takrat, srečno,« so še bile besede župana dr. Petra Verliča.

Preden pa je novo lekarno župnik Janez Šket tudi blagoslovil, so direktor dr. Marjan Sedej, župana dr. Peter Verlič in Zoran Janković ter vodja nove lekarne mag. Simona Markelj prerezali trak in s tem dejanjem Lekarno pri Zdravstvenem domu Grosuplje tudi uradno odprli.

Lekarna Ljubljana, ki se trudi prispevati svoj kamenček v mozaik zgodbe kraja, kamor prihaja s svojimi enotami, je z donacijami v skupni vrednosti kar 13.000 evrov podprla devet naših lokalnih društev.

Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej in vodja nove lekarne mag. Simona Markelj sta donacije podelila Karitasu Grosuplje, Kinološkemu društvu Grosuplje, Ženskemu pevskemu zboru Lastovke, Rokometnemu klubu Grosuplje, Strelskemu društvu VSO, Košarkarskemu klubu Grosuplje, Ženskemu košarkarskemu klubu Grosuplje, Shotokan karate klubu Grosuplje in Nogometnemu klubu Brinje Grosuplje.

Svoj prispevek k veselemu dogodku so dodali tudi nastopajoči: otroci iz vrtca Kekec, Ženski pevski zbor Lastovke, nastopila pa je tudi popularna Neisha.

Lekarna pri Zdravstvenem domu Grosuplje bo odprta od ponedeljka do petka od 7. do 19.30. ure.

J. R.