Nova asfaltirana cesta Škocjan – Male

Na Martinovo soboto, 11. novembra 2017, so v občini Grosuplje slovesno predali svojemu namenu novo asfaltirano cesto Škocjan – Male, obdano s pisanimi barvami jeseni in ta dan tudi obsijano s soncem. Dogodka so se udeležili župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, občinski svetnice in svetniki, predsednik domače krajevne skupnosti Martin Tomažin, pa tudi predsedniki nekaterih drugih krajevnih skupnosti, predstavniki izvajalcev in nadzora, farni župnik Janez Selan ter tamkajšnji krajanke in krajani.

Na slavnostni otvoritvi in blagoslovu dolgo zaželene nove ceste Škocjan – Male je vse zbrane lepo pozdravil predsednik krajevne skupnosti Škocjan Martin Tomažin. »V mesecu oktobru je Občina Grosuplje uspela zaključiti v zadnjih 30-tih letih največjo investicijo v cestno infrastrukturo na območju krajevne skupnosti Škocjan. Moderni internetni širokopasovni povezavi, ki je bila z investicijo Telekoma Slovenije in izdatno organizacijsko podporo Krajevne skupnosti Škocjan vzpostavljena v letu 2015 in 2016, se tako danes pridružuje še nova asfaltirana cesta,« je dejal. Ob tem je še povedal, da je tudi izvedba dolgo pričakovanega vodovoda že v teku in kot kaže, bo že naslednje leto tudi voda iz pip pritekla do vsakega zainteresiranega krajana.

Za vse te nove pridobitve v kraju se je županu dr. Petru Verliču, direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju in odgovornim na Javnemu komunalnemu podjetju Grosuplje z direktorjem Stanetom Stoparjem na čelu lepo zahvalil, da so prisluhnili dolgoletnim željam tamkajšnjih krajanov in predlogom sveta Krajevne skupnosti Škocjan ter zastavili projekt, ki ni zanimal nikogar izmed njihovih predhodnikov.

»V krajevni skupnosti Škocjan želimo skupaj z Občino Grosuplje, na čelu z županom dr. Petrom Verličem, še naprej skrbeti za dobro počutje krajanov in soustvarjati pogoje, da lahko Škocjanci ostajamo v rodnem kraju ter se enakovredno kosamo z izzivi današnjega časa in časa, ki je pred nami,« je še dejal.

Zbrane v Škocjanu je lepo pozdravil tudi župan dr. Peter Verlič, predsedniku krajevne skupnosti Škocjan Martinu Tomažinu pa na dan sv. Martina izrekel tudi iskrene čestitke h godu. »Zelo smo veseli, da smo danes tukaj. Vedno se razveselimo vsakega novega metra asfalta, vsake nove pridobitve, ker to izboljšuje kakovost življenja vseh nas, ki tukaj živimo,« je dejal. Tudi sam se spomni, da je bila ta investicija že nekajkrat v občinskem proračunu, ko je bil tudi sam še občinski svetnik, tako da gre verjetno res za najbolj dolgo pričakovano investicijo.

Župan je še povedal, da so na občini začrtali smelo perspektivo tudi za naprej, tako da lahko v prihodnje pričakujejo še kar nekaj takšnih cestnih odsekov, kakovost življenja v naši občini pa se bo še izboljšala.

»Da bomo radi odšli v svet, pa tudi radi prihajali domov, po lepih novih poteh,« je še dejal.

Župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in predsednik krajevne skupnosti Škocjan Martin Tomažin so nato slovesno prerezali trak in cesto tudi uradno predali svojemu namenu.

Domači župnik Janez Selan je za tem novo cesto še blagoslovil, vsi ostali zbrani pa so v zbranosti in spoštovanju do Boga stvarnika skupaj prosili za božji blagoslov in varstvo.

Prireditev pred slavnostnim odprtjem je vodila popeljala Katarina P. Sever. Z recitacijama sta jo prijetno popestrili Rebeka in Teja Sever, zapel pa je tudi Moški pevski zbor Samorastnik.

Prej makadamska cesta od Škocjana do zaselka Male je bila sicer asfaltirana v dolžini 1,1 km, širina asfaltnega vozišča je 3 m, z razširitvami na delih, kjer se je uredilo odvodnjavanje.

Izvajalec del je bil podjetje V3, vrednost investicije pa je znašala preko 70.000 evrov, del sredstev je prispevala tudi Krajevna skupnost Škocjan.

J. R.