Nov nadvoz čez železniško progo pri Motvozu

V sredo, 18. aprila 2018, sta župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in direktor podjetja Lineal mag. Dušan Ogrizek podpisala pogodbo za projektiranje projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo za gradnjo nadvoza križanja Taborske ceste z železniško progo ter dela vzporednega cestnega omrežja.

 

»Spet se je zgodil pomemben mejnik za našo občino. Podpisali smo pogodbo za izdelavo projekta za nov nadvoz čez železniško progo pri Motvozu. Torej, stari preozki nadvoz, ki zdaj predstavlja ozko grlo proti Ponovi vas, se bo v sklopu ureditve Železniške postaje Grosuplje podrl in zgradil popolnoma nov,« je ob podpisu pogodbe dejal župan dr. Peter Verlič.

Gradnja nadvoza čez železniško progo proti Sončnim dvorom že intenzivno poteka, sedaj pa so pričeli tudi že s projektiranjem tudi drugega nadvoza, in sicer proti Ponovi vasi.

Foto: Bojan Rajšek/Delo

Župan je še povedal, da bo v skladu s plani Ministrstva za infrastrukturo Železniška postaja Grosuplje v naslednjih dveh letih popolnoma obnovljena, v sklopu tega pa bo zgrajen tudi ta nov nadvoz.

Konec leta 2019 pa naj bi iz  Kočevja proti Ljubljani zapeljal tudi potniški vlak.

Pogodbena vrednost sicer znaša 160.765,50 evrov z ddv.

R. J.