Nogometaši NK Domžale preskočili veliko oviro na poti do evropskega vrha

Nekaj časa s(m)o trepetali, a s(m)o potem po zaslugi Jureta Balkovca poskrbeli, da je bil zaključen tekme miren in sproščen. Nogometni varovanci Simona Rožmana so še edini preostali slovenski predstavnik v kvalifikacijah (Gorica je žal izpadla) za Evropsko ligo.

Domžale so imele pred tekmo prednost z 2:1, ki so si jo proti Valurju priborile na Islandiji, a se na povratni tekmi ni začelo najboljše. Že v tretji minuti so imeli gostje na voljo najstrožjo kazen, zanesljiv izvajalec pa je bil Lydsson.

Domači nogometaši se niso dali in so izenačili v 25. minuti. Tudi drugi gol na tekmi je bil dosežen iz najstrožje kazni.  Tokrat je po prekršku gostov nad Bizjakom je k žogi iz 11-ih metrov  pristopil Firer in z natančnim in dobro odmerjen strelom na gol zadel za izenačenje.

Pred koncem prvega polčasa smo videli še en gol. Islandci so povedli z 2:1.  Napako je storil Širok, pred tem je že zakrivil najstrožjo kazen, kar so iznajdljivi Islandci izkoristili in po lepi akciji prišli v vodstvo.

V drugem polčasu so varovanci Simona Rožmana trepetali za uvrstitev v tretji krog kvalifikacij, vseeno pa so vse upe gostov razblinili dvajset minut pred koncem. Najprej je Jure Balkovec udaril v svojem slogu s prostega strela izenačil na 2:2, le nekaj trenutkov kasneje pa je v polno (v mrežo nasprotnikovega gola) meril še rezervist, mladi Senijad Ibričić.

Končni rezultat je bil 3:2 za izredno borbene in srčne nogometaše NK Domžale.

Zdaj nogometaše NK Domžale čaka nogometna nagrada v obliki novih dveh tekem z nemškim nogometnim velikanom iz Freiburga.

Skupaj do vrha!

Med tekmo …

Pred tekmo …

Med nogometno tekmo …

Foto: Lado Vavpetič

Stadion v Športnem parku Domžale, gledalcev 1900, sodniki: Meckarovski, Nedelkoski, Petreski (vsi Makedonija).
Strelci: 0:1 Lydsonn (3., 11-m), 1:1 Firer (25., 11-m), 1:2 Boeglid (43.), 2:2 Balkovec (69.), 3:2 Ibričić (70.).
Domžale: Milić, Vetrih (od 57. Ibričić), Firer, Širok, Bizjak (od 63. Franjić), Repas, Matjašič (od 82. Žužič), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.
Valur: Einarsson, Ingvarsson, Bjoernsson, Halidorsson, Boeglid (od 68. Dion), Lydsson, Christianssen, Adolphsson (od 75. Sigurdur), Omarsson, Stefansson, Elqur.
Rumena kartona: Repas; Stafansson.
Rdeč karton: /

Bogdan Osolin