Nina Pušlar, Ambasadorka Občine Ivančna Gorica, je v soboto 27. oktobra 2018, s svojo novo zasedbo pripravila že osmi velik koncert v Ivančni Gorici, kjer je predstavila svoj glasbeni presek v trinajstletnem ustvarjanju.

Kot vsako leto je v športno dvorano OŠ Stična privabila posebne goste, tudi tokrat pa ni šlo brez presenečenj, saj je njeni »Ivanki« predstavila nov singel – Za naju.

Koncerta sta se udeležila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.

 Nina je na sobotnem dve in pol urnem koncertu predstavila pester repertoar uspešnic. Kot je povedala, se zelo rada vrača v Ivančno Gorico, kjer ji koncert pred domačo publiko predstavlja posebno doživetje in eden izmed večjih izzivov. Kot prva se je Nini na odru pridružila njena dobra prijateljica Tinkara Kovač, ki jo je z igranjem na flavto navdušila že v otroštvu.

Z njo je odpela vsem dobro znani pesmi Zakaj in Veter z juga.

Na glasbenem odru sta se Nini v nadaljevanju pridružila še avtor številnih glasbenih uspešnic Martin Štibernik in slovenski kantavtor Primorec Rudi Bučar.

Poleg zmagovalne skladbe Melodije morja in sonca iz leta 2014 Sem znala jes, so skupaj odpeli še Nini posebno osebno pesem Tvoja kri, ki jo poklanja svoji pokojni mami. Tudi tokrat jo je zapela zelo čustveno.

Nadaljevala je še z nekaterimi super uspešnicami Pozdrav z ljubeznijo, Ta svet ne zna živet in Svet je tvojko je na oder povabila njej zelo dragi domači Stiški kvartet.

Že tradicionalno so zapeli pred leti zmagovalno skladbo Slovenske popevke Kdo še verjame.

Nina je osmi koncert v Ivančni Gorici zaokrožila tudi s svojim osebnim jubilejem. Ob koncu jo je s šopkom in čokolado presenetil brat Miha, ki ji je skupaj z občinstvom zapel in voščil za trideset let.

Brez dvomov lahko ob zaključku rečemo, da je na domačem razprodanem koncertu zopet navdušila predstavnike vseh generacij.

Več si lahko preberete še na spletni strani občine.

Zapisal in fotografiral Gašper Stopar