Glede na dejstvo, da se bliža praznični čas in s tem povezana odsotnost občanov od doma, policisti Policijske postaje Domžale pozivajo vse občane, da ustrezno zavarujejo svojo lastnino oziroma poskrbijo za (dodatne) samozaščitne ukrepe, ki bodo nedvoumno pripomogli k manjšemu številu izvršenih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete (vlomi v stanovanjske hiše in stanovanje, tatvine, itd).
Prav tako je pričakovati porast kaznivih dejanj tatvin iz stanovanjskih hiš, storjenih na posebno predrzen način, kjer skupine storilcev iščejo ranjive osebe (starejši ljudje, zaselki…), pri čemer jih zamotijo s pogovorom in zvabijo iz hiše s pogovorom z raznimi pretvezami (sprašujejo za pot, povedo da so iz komunalnega ali telekomunikacijskega podjetja, da bodo napeljeval kable, prosijo za vodo, ipd.).
Drugi tatovi medtem vstopijo v dom in kradejo denar ter vrednejše predmete. Do prihoda policistov občani naj ne hodijo tam, kjer so se gibali tatovi in naj ne premikajo predmetov, s katerimi so bili tatovi v stiku.

Vir: Policijska postaja Domžale