29. 7. 2019

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila, in sicer je neznani storilec na parkirišču odtujil tam parkiran osebni avtomobil znamke Fiat Doblo, srebrne bele, letnik 2012. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V VOZILO

Policisti so obravnavali vlom v vozilo, kjer je neznanec z neznanim predmetom razbil sprednje levo okno na voznikovih vratih vozila in iz vozila odtujil denarnico z vsebino. Materialna škoda znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL

Policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod skozi vhodna vrata vlomil v gostinski lokal v Ihanu in iz notranjosti odtujil stvari. Z dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 7. 2019

DRZNA TATVINA NAKITA IZ STANOVANJSKE HIŠE

Policisti so obravnavali drzno tatvino nakita iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec zamotil občanko in jo s pretvezo zvabil za stanovanjsko hišo. Med navedenim časom pa je drugi neznani storilec skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je nato odtujil nakit. Z opisanim dejanjem sta neznana storilca lastnico oškodovala za okoli 1.800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

NESREČA PRI DELU

Policisti so obravnavali nesrečo pri delu. Ugotovljeno je bilo, da je na občana med sečnjo dreves z motorno žago, padel del debla ter ga stisnil ob tla. Na kraju je bila občanu nudena pomoč, nato pa je bil z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljan na UB KC v Ljubljano. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, obvestili pa bodo tudi pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka, ki na glavi ni imela zaščitne čelade, izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila in pri trčenju zadobila telesne poškodbe. Kolesarka je bila s kraja z reševalnim vozilom ZD Domžale odpeljana na UB KC v Ljubljano. Policisti bodo zoper mladoletno kolesarko podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

31. 7. 2019

DRZNA TATVINA DENARJA IZ STANOVANJSKE HIŠE

Policisti so obravnavali drzno tatvino denarja iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka zamotila občanko s pretvezo o masaži, pri čemer jo je nato le ta spustila v stanovanjsko hišo. Med nudenjem masaže pa je drugi neznani storilec skozi odklenjena vhodna vrata vstopil v notranjost stanovanjske hiše, iz katere je nato odtujil denar. Z opisanim dejanjem sta neznana storilca lastnico oškodovala za okoli 4.100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

KAZNIVO DEJANJE – VELIKA TATVINA

Policisti so v Domžalah na podlagi določil 157/II ZKP odvzeli prostost osebi, ki je osumljena kaznivega dejanja »VELIKA TATVINA«. V nadaljevanju so policisti na podlagi pisne odredbe opravili osebno in hišno preiskavo in pri tem zasegli predmete, ki bodo priloga h kazenski ovadbi. Osumljeni je bil po postopku priveden in izročen v nadaljnji postopek k dežurnem preiskovalnem sodniku na Okrajno sodišče v Ljubljani. Ta pa je po postopku zoper osumljenega odredil pripor.

1. 8. 2019

UGRIZ PSA

Policisti so obravnavali ugriz psa. Ugotovljeno je bilo, da je iz odprtega dvorišča stanovanjske hiše pritekel nezavarovan pes in na cestišču ugriznil psa, ki ga je na povodcu ravno v tistem času tam mimo peljala lastnica. Policisti so lastnici psa oz. kršiteljici zaradi kršitve Zakona o zaščiti
živali izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo z dopisom o opisanem obvestili VURS.

2. 8. 2019

TATVINA VRTNIH STOLOV

Policisti so obravnavali tatvino vrtnih stolov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s terase gostinskega lokala odtujil vrtne stole, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

TATVINA GORIVA NA BENCINSKI ČRPALKI

Policisti so obravnavali tatvino goriva na bencinski črpalki. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, voznik osebnega vozila znamke Porsche, tujih registrskih številk v rezervoar vozila natočil gorivo in s kraja odpeljal, ne da bi poravnal račun za iztočeno gorivo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 8. 2019

NAJDEN MOBILNI TELEFON

Na Policijsko postajo Domžale se je zglasil občan in naznanil, da je v Domžalah našel mobilni telefon znamke Samsung, neznanega tipa, srebrne barve, znanih IMEI številk, z ovitkom zlate barve. Policisti v zvezi najdenega telefona zbirajo obvestila, hkrati pa pozivajo upravičenca, da naj se na podlagi listin, ki dokazujejo lastništvo, zglasi na tukajšnjo policijsko postajo.

ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA

Policisti PP Domžale so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

4.8.2019

POŽIG GOSPODARSKEGA POSLOPJA

Policisti so obravnavali požig lesenega gospodarskega poslopja. Kljub hitremu interveniranju gasilcev je gospodarski objekt in delovni stroji v njem pogorel skoraj v celoti. Materialna škoda znaša okoli 70.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca.

Vir: Policijska postaja Domžale